Site pictogram 36.nl

Hong Kong waarschuwt inwoners over gevaren cryptomunten

Hong Kong doet er vandaag nog een schepje bovenop. De regels rondom cryptomunten hebben al een crash veroorzaakt, maar nu doet ook Hong Kong een buit in het zakje. Met speciale advertenties waarschuwt de regering over de gevaren die je loopt als je belegt in cryptomunten.

Volgens de regering is het niet perse een waarschuwing dat mensen niet moeten beleggen. Ze hopen mensen ook beter te kunnen informeren waar ze nou eigenlijk in beleggen. Hierbij wordt er niet alleen advies gegeven over cryptomunten maar ook beleggen in een ICO.

De advertenties van de regering zijn zichtbaar in het openbaar vervoer, op televisie, radio en op social media. De regering heeft zelfs speciale spotjes erover laten maken om beleggers beter te kunnen informeren. Hierdoor hopen ze op een transparante manier uit te kunnen leggen waar mensen nou echt in beleggen.

Het is niet de eerste keer dat een overheid uitleg geeft over cryptomunten

De actie van Hong Kong is niet uniek want het is niet de eerste keer dat inwoners geïnformeerd worden over ICO’s en cryptomunten. Een paar maanden geleden heeft de overheid van Rusland eenzelfde actie gehouden.

Eén van de redenen waarom burgers geïnformeerd worden is omdat cryptomunten vrij volatiel kunnen zijn. Het is belangrijk dat vooral de jonge beleggers hiervan op de hoogte zijn. Ze zijn zeer geïnteresseerd om in de markt te stappen. Maar ze moeten beseffen dat er een hoog risico zit aan zo’n belegging.

Beleggers moeten dus weten dat het een gok is of de munt echt meer waard gaat worden. Ze hopen zo te voorkomen dat jongeren leningen gaan afsluiten om Bitcoins en andere cryptomunten te kopen. Het is belangrijk dat ze alleen beleggen met geld dat ze echt overhebben.

Mobiele versie afsluiten