Site pictogram 36.nl

Is de Bitcoin een betrouwbaar alternatief voor goud?

Een discussie die nu al een paar jaar wordt gevoerd is de Bitcoin versus goud. Goud wordt al jaren gezien als een betrouwbare haven om je geld in te investeren. Het rendement is altijd relatief hoger dan de spaarrekening en meestal kent goud geen grote dalingen. Toch zien de nieuwe beleggers Bitcoin al een tijdje als het alternatief voor goud.

De afgelopen weken ging het natuurlijk niet echt goed met de Bitcoin en Altmunten. Hierdoor wordt er natuurlijk wel even getwijfeld aan de cryptomunten als alternatief voor goud. Maar de Bitcoin heeft nog steeds veel interesse van investeerders. Extra belangrijk is dat er een limiet aan de munt zit. In 2020 zou de voorraad Bitcoins op zijn. Er zijn dan ongeveer 21 miljoen munten verspreid. Er kunnen dan geen munten meer bijkomen, waardoor de cryptomunt mogelijk nog veel meer waard kan worden. Qua toekomstinvestering lijkt de Bitcoin veel potentie te hebben.

De afgelopen weken hebben er alleen wel voor gezorgd dat de traditionele beleggers is gaan twijfelen. De eerste maanden van 2018 zijn niet bepaalt een succes geweest. De Bitcoin moest een koers van bijna $ 20.000 inruilen voor € 8.000 en soms werd zelfs even de $ 6.000 aangetikt. Maar ook goud lijkt niet meer zo extreem waardevast te zijn. In februari daalde goud van $ 2.872 naar $ 2.532 in twee weken tijd. Mogelijk kan dit de belegger vertrouwen geven dat de Bitcoin niet eens zo’n slecht alternatief is.

Vooral op de lange termijn kan de Bitcoin een groot succes worden

Beleggers verwachten dat we vooral op de lange termijn veel kunnen gaan verwachten van de Bitcoin. Goud wordt op dit moment nog steeds gevonden en lijkt nog niet snel op te raken. Maar de deadline voor de Bitcoin munten lijkt langzaam in zicht te komen. Daar komt nog eens bij dat beide munten volatiel zijn geweest dit jaar, maar de Bitcoin nog altijd meer waard is.

Investeren in goud doen we meestal voor de lange termijn. Beleggers moeten ook de Bitcoin als een lange termijn investering gaan zien. Als je vorig jaar januari Bitcoins had gekocht waren ze ongeveer $ 2.000 waard. Maar op dit moment van schrijven is je investering al $ 8.000 waard. Als we kijken op jaarbasis maak je nog steeds veel meer winst vergeleken met goud. Tel daarbij de schaarsheid op en Bitcoin kan een uitstekend alternatief zijn voor goud.

Mobiele versie afsluiten