Site pictogram 36.nl

Dit jaar mogelijk geen mei dip

Normaal gesproken was er in mei altijd in de cryptomarkt een dip. De investering aan het begin van het jaar was inmiddels aardig wat waard geworden en beleggers krijgen last van twijfels. Ze zijn bang dat de munt niet nog verder kan stijgen en besluiten de munt te verkopen. Dit zorgt altijd voor wat volaliteit en soms zelfs een negatieve afsluiting voor de maand mei.

Alleen dit jaar is de verwachting dat we in mei geen uitverkoop gaan krijgen. Alleen het eerste kwartaal van 2018 is ronduit dramatisch geweest. Dit betekent dat de beleggers met twijfels al lang weggaan zijn. Plus een flink aantal beleggers zal nog steeds op verlies staan nadat de munt in december nog bijna $ 20.000 waard was. De kans is veel groter dat de munt gaat doorpakken op basis van de winst in april.

Overigens blijkt uit data dat echt niet elke mei maand voor de Bitcoin een drama was. Vorig jaar bijvoorbeeld was de Bitcoin op een punt van $ 1.348 beland. Aan het einde van de maand was de munt 73% in waarde gestegen. De munt noteerde een koers van $ 2.330. In 2012 en 2013 was er wel een daling, maar deze lag relatief laag voor de Bitcoin.

Bitcoin doet het al jaren goed tijdens het tweede kwartaal

Er is nog een reden waarom we geen mei correctie kunnen verwachten. De Bitcoin doet het sinds de oprichting bijna altijd lekker in het tweede kwartaal. In 2011 werd in het tweede kwartaal nog altijd de grootste stijging uit de geschiedenis genoteerd. De munt wist 1964% in waarde te stijgen. De munt was toen nog maar $ 0,78 waard en dook naar de $ 16,10 in één kwartaal.

Het mag duidelijk zijn dat de historie zich mogelijk positief gat herhalen. De kans is groot dat mei gewoon een winstmaand gaat worden in 2018. Vooral omdat de munten nog flink moeten herstellen en wat goed te maken hebben met de beleggers. Voorlopig beginnen we in ieder geval goed met een mega stijging voor Ethereum en een Bitcoin die weer probeert terug op niveau te komen.

Mobiele versie afsluiten