Site pictogram 36.nl

Jack Dorsey hoopt dat Bitcoin de nationale munt wordt van het internet

CEO van Square Jack Dorsey heeft vandaag uitspraken gedaan over de toekomst van de Bitcoin. De CEO heeft zelfs uitgesproken dat hij hoopt dat Bitcoin straks de nationale munt van het internet gaat worden. Jack Dorsey is vooral bekend bij het grote publiek als de CEO van Twitter. Tijdens de Coindesk Conferentie 2018 voerde hij een gesprek met Elizabeth Stark over de Bitcoin.

Jack Dorsey liet tijdens het gesprek weten dat het internet een compleet eigen wereld is geworden. Een wereld als het internet verdient een eigen munteenheid net als we dat in landen zien. Hij hoopt stiekem dat de Bitcoin deze munt gaat worden, maar hij laat wel meteen weten dat hij het net zeker weet. Hij geeft hierbij ook toe dat hij een enorme fan is van de cryptomunt.

Dorsey verwacht dat de Bitcoin straks de basis gaat vormen van elke transactie die via het internet loopt. Toch zijn er bij dit idee nog een hoop vraagtekens vanuit de wereld. Er zullen ook in de nabije toekomst nog verschillende discussies gevoerd worden over het nut van de Bitcoin en het bestaansrecht van de munt.

Bitcoins zullen verwerkt moeten worden in ons dagelijkse leven

In de toekomst zullen Bitcoins ook een belangrijk onderdeel moeten worden van ons leven. Het moet straks mogelijk worden om naar een restaurant aan de overkant van de straat te gaan en hier met cryptomunten te betalen. De techniek om dit te doen bestaat al en wordt in Japan bijvoorbeeld al toegepast. Mogelijk zal de rest van de wereld volgen als de munt wereldwijd voor vol wordt aangezien.

De verkoper in een winkel moet een betaling met Bitcoins straks net zo normaal vinden als een transactie met dollars. We moeten het zien als een soort nieuwe creditcard die we gebruiken voor onze betalingen. Het idee dat dit mogelijk toekomst kan zijn voelt geweldig. Het is volgens Jack Dorsey absoluut iets wat we moeten gaan onderzoeken.

Mobiele versie afsluiten