Site pictogram 36.nl

Japan gaat extra controles houden bij cryptohandelsplatforms

In het kader van regulering gaat de regering van Japan extra controles houden bij cryptohandelsplatforms. Er worden vooral transacties van buiten Japan gecontroleerd door de regering. Volgens de Japanse nieuwssite Nikkei zullen verschillende cryptohandelsplatforms onderzocht worden.

De reden dat Japan websites sneller gaat controleren heeft te maken met de recente hack van Coincheck. Ze hopen door controles de websites veiliger te maken en degelijke hacks in de toekomst te voorkomen. De hack van Coincheck wordt nog steeds gezien als de grootste hack uit de historie van cryptomunten.

De regering van Japan heeft plannen om regels op te leggen aan cryptohandelsplatforms. Met deze nieuwe regels moeten platforms het veiliger maken voor beleggers om geld te investeren in Bitcoins. Beleggers moeten beter beschermd worden tegen mogelijke hacks.

$ 531 miljoen aan NEM munten waren gestolen bij Coincheck

Nog altijd is de politie van Japan bezig met een onderzoek naar de hack bij Coincheck. Op 26 januari vond de grootste hack uit de historie plaats. Er werd ter waarde van $ 531 miljoen aan NEM munten gestolen van Coincheck. Naast een onderzoek van de FSA heeft Japan beloofd om alle slachtoffers financieel te compenseren voor de hack.

De FSA heeft laten weten dat ze Coincheck al meerdere malen hadden gewaarschuwd dat ze de site beter moesten beveiligen. Ze hadden al lekken gezien waarmee hackers mogelijk aan de haal konden gaan. Toch deed Coincheck hier niets mee met de grote hack tot gevolg. Dit is ook de reden waarom Coincheck nog steeds geen nieuwe beleggers mag toelaten. De site moet eerst z’n zaken op orde hebben van de FSA.

Nikkei laat verder weten dat het een positieve ontwikkeling is dat beleggers in Japan beschermd worden tegen hackers en fraude. Dit was tot nu toe nog niet zo omdat de munt in geen één land erkend werd. Japan treed hiermee op de voorgrond door dit wel aan te bieden en websites te waarschuwen voor hackers en beveiligingslekken.

Op dit moment zouden van de 32 platforms in Japan er 16 tijdelijk niet meer actief mogen zijn. Coincheck hoort hier officieel bij en mag dus niet meer handelen in cryptomunten zolang er een onderzoek loopt.

Mobiele versie afsluiten