Site pictogram 36.nl

Japan gaat mogelijk eerste crypto exchange weigeren

Sinds vorig jaar is de cryptomarkt gereguleerd in Japan. Als je nu een website wilt starten in Japan voor de handel in cryptomunten dan heb je een vergunning nodig. De vergunning vraag je aan bij de FSA. Tot nu toe zijn al tientallen bedrijven goedgekeurd en voorzien van een licentie. Maar het lijkt erop dat het eerste bedrijf in Japan een afwijzing kan verwachten voor een vergunning.

FSHO een bedrijf gevestigd in Yokohama krijgt de eer om mogelijk als eerste afgewezen te worden voor een Japanse licentie. Dit blijkt uit een verslag dat is uitgebracht door Nikkei. Het bedrijf zou volgens de FSA slecht nagedacht hebben over de financiën van een crypto exchange site en een slordige infrastructuur hebben. Dit zouden de voornaamste redenen zijn voor de afwijzing van de vergunningsaanvraag van FSHO.

Op dit moment behoort FSHO nog tot de zestien bedrijven die toegelaten zijn in Japan om als crypto exchange site aan de slag te gaan. Ze hebben een tijdelijke vergunning tot de definitieve vergunning binnen is. Tot die tijd mogen ze al wel opereren in Japan. Ondertussen zoekt de FSA uit of een vergunning officieel toegewezen kan worden.

Tot op heden heeft FSHO al twee keer eerder een bericht gehad om de zaak tijdelijk te sluiten. Eén van de redenen waarom de site dicht was omdat transacties met een hoge waarde niet gemeld werd bij de FSA. Dit is officieel een regel in Japan voor de gereguleerde markt. Daarnaast zou de site al een waarschuwing gehad hebben omdat ze zich mogelijk schuldig maken aan witwassen.

Nieuwe sluiting mogelijk definitief

Officieel is de website nu ook gesloten tot nader onderzoek van de FSA. De deadline voor de sluiting verloopt op 7 juni. Maar het lijkt erop dat de site misschien niet meer open gaat. Volgens de FSA heeft dit alles te maken met het gedrag dat de site in de afgelopen maanden vertoont heeft. Zo worden transacties en beleggers niet officieel geregistreerd en loopt de site het risico om schuldig te zijn aan witwassen.

FSA zit na de diefstal van $ 530 miljoen bovenop de websites met een licentie. Ze willen dat de beveiliging strenger wordt om te voorkomen dat er weer een hack komt. Daarnaast willen ze dat de bedrijven voldoende financiële middelen in kas hebben om zo’n hack op te vangen zoals er aan het begin van dit jaar gebeurde.

Mobiele versie afsluiten