Site pictogram 36.nl

Japan legaliseert vier nieuwe cryptomunten

Japan blijft als één van de weinige landen ter wereld cryptomunten en de handel erin omarmen. Vandaag werd bekend gemaakt dat het land begin december weer vier nieuwe cryptomunten gaat accepteren. Ze behoren alweer tot de tweede batch met cryptomunten die gelegaliseerd worden. Dit jaar werden er al elf andere munten gelegaliseerd. Munten die al gelegaliseerd waren in het land zijn: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, NEM, Monacoin en XCP.

Bedrijven mogen hun cryptomunten officieel aanbieden als ze willen dat ermee gehandeld gaat worden in Japan. De FSA moet de munten vervolgens goed gaan keuren. Zo moeten ze voldoen aan bepaalde eisen om officieel een cryptomunt te zijn. Volgens de FSA waren 12 munten afgewezen omdat ze niet aan de eisen zouden voldoen. Daarnaast zijn er nog een aantal cryptomunten die op dit moment onderzocht worden.

Cryptomunten moeten aan bepaalde eisen voldoen

Voor het accepteren van handel in cryptomunten moeten ze aan bepaalde eisen voldoen. Als een munt niet aan de eis voldoet mogen ze niet verhandeld worden in Japan. Er wordt hierop streng toezicht gehouden door de FSA.

Naast munten kunnen ook handelaren zich laten legaliseren. Een bekend bedrijf dat nog steeds in de race is om legaal te worden is Coincheck. Opvallend genoeg is dit de grootste Bitcoin verkoper van Japan. Terwijl het bedrijf officieel nog niet gelegaliseerd is. Mogelijk gaat dit in de komende weken wel gebeuren.

Mobiele versie afsluiten