Site pictogram 36.nl

Japan wil crimineel geld uit cryptomunten halen

Japan is van plan om met nieuwe regels te komen om witwassen nog lastiger te maken voor beleggers in het land. Ze willen met de nieuwe regels voorkomen dat er nog langer crimineel geld naar de cryptomunten gaat. Hiervoor gaat Japan samenwerken met credit bedrijven om de identiteit van beleggers te kunnen bevestigen. Door vast te leggen wie er in het bezit is van cryptomunten wordt witwassen lastig.

Als blijkt dat er een gebruiker zich mogelijk schuldig maakt aan witwassen, dan kan hier een onderzoek naar gedaan worden. Dit onderzoek zal in samenwerking met credit maatschappijen en de Japanse regering gedaan worden. Het zal hierbij vooral gaan om beleggers die aan het begin van de week grote bedragen aan geld in cryptomunten stoppen. Mogelijk is dit geld afkomstig van drugs activiteiten.

De beslissing van Japan is gekomen nadat ze de afgelopen weken lokale cryptomarkten streng in de gaten gehouden hebben. Het viel hun op dat een aantal accounts aan het begin van de week voor gigantische bedragen aan cryptomunten kochten. Dit gebeurt mogelijk na een succesvol weekend met drugshandel. Japan verdenkt de cryptomunten ervan dat er voor honderden miljoenen aan dollars wordt witgewassen. Dit zou op regelmatige basis gebeuren.

Criminelen op de radar zullen onder een extra vergrootglas staan

Als uit de credit check blijkt dat de persoon achter het account in het verleden betrokken is geweest bij een criminele organisatie. Of betrokken is geweest bij een terroristische organisatie, dan wordt deze direct extra in de gaten gehouden. Naast de handel in cryptomunten wordt ook het social media gedrag van deze accounts al langer in de gaten gehouden.

Als blijkt uit de data dat iemand zich verdacht gedraagt dan volgt er een verder onderzoek. Op deze manier proberen we cryptomunten schoon te vegen en crimineel geld uit de industrie te weren. Uiteindelijk zou dit de veiligheid van de cryptomunten moeten verbeteren.

De overheid is tevens bezig om de exchange sites beter hun best te laten doen het beleggen veiliger te maken voor consumenten. Uiteindelijk zouden de nieuwe regels een uitkomst moeten zijn voor de Japanse belegger.

Mobiele versie afsluiten