Site pictogram 36.nl

Josh Brown is overtuigd van de Bitcoin

Josh Brown CEO van Ritholtz Wealth had net als andere financiële analisten en beleggers geen vertrouwen in de Bitcoin. Hij noemde de munt een bubbel en wachten geduldig af tot deze ging klappen. De komst van de splitsing moest wel de definitieve doodsteek zijn voor de cryptomunt. Maar tot nu toe leeft de munt nog steeds.

Josh Brown krijgt bijna het idee dat de munt gewoon niet dood kan gaan. Nadat hij jarenlang sceptisch was over de munt besloot hij er zelf mee te gaan experimenteren. In juli kocht hij officieel zijn eerste Bitcoin. Nadat hij zelf de munt in handen had zag hij met eigen ogen hoe de munt telkens weer een mega dip wist te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat Josh Brown het mis had over een cryptomunt. Hij dag ook dat Facebook een eendagsvlieg zou zijn. Helemaal toen het bedrijf naar de beurs ging. Net als een aantal andere analisten was hij aan het wachten tot het bedrijf zou omvallen. Maar hij is net als zovelen inmiddels verslaafd aan Facebook.

Cryptomunten kunnen de oplossing voor de toekomst zijn

Succesverhalen uit het verleden zijn bedrijven als Netflix en Facebook. Ze zochten een oplossing voor een probleem waarvan we nog niet wisten dat die bestond. We wisten nog niet dat we flexibel televisie wilde kijken tot Netflix ontstond. Dit gebeurden ook met Facebook. We wisten nog niet dat we Social Media nodig hadden om de dag door te komen.

Josh Brown is er inmiddels van overtuigd dat de Bitcoin geen eendagsvlieg is. Cryptomunten kunnen in de toekomst een betalingsprobleem gaan oplossen. Hij voorziet net zo’n succes voor de Bitcoin als Facebook en Netflix. Ondanks de negatieve geluiden de afgelopen dagen is hij ervan overtuigd dat de munt er weer bovenop komt.

Natuurlijk heeft Josh Brown geen kristallenbal om de toekomst in te voorspellen. Maar hij denkt wel dat de Blockchain technologie die Bitcoin gebruikt toekomst kan hebben. Hij denkt niet dat beleggers de Bitcoin nog langer kunnen negeren of blokkeren zoals ze in China willen doen.

Mobiele versie afsluiten