Site pictogram 36.nl

JPMorgan CEO Jamie Dimon haalt hard uit naar de Bitcoin

Bij een Bitcoin koers daling zien we regelmatig dat analisten weer dingen beginnen te roepen. Vanochtend haalde Jamie Dimon de CEO van JPMorgan weer eens hard uit naar de Bitcoin. Volgens hem is de munt pure fraude en nog erger dan tulpen bollen. De munt zou zichzelf uiteindelijk wel gaan vernietigen volgens Dimon.

Bij een conferentie van banken in New York hield Jamie Dimon een toespraak. Hij liet in de toespraak weten dat een cryptomunt als de Bitcoin in de praktijk niet gaat werken. Volgens hem is het gevaarlijk om te beleggen in iets dat uit lucht bestaat. De munt is volgens hem niet voor niets door geen enkele regering geaccepteerd.

Deze uitspraak klopt alleen niet helemaal want in Japan wordt de cryptomunt als wettig betaalmiddel gezien. Japanners kunnen zelfs in de winkels met hun Bitcoins betalen. De regering ziet wel degelijk toekomst in de munt die nu naast de Yen gebruikt wordt als betaalmiddel.

Banken en financiële instellingen maken zich zorgen over de Bitcoin

Al langer maken banken en financiële instellingen zich zorgen over de beleggers in de Bitcoin. Doordat er maar 21 miljoen Bitcoins totaal worden uitgebracht zou de koers enorm volatiel kunnen worden. In het verleden is dit altijd al geweest, maar hierdoor kunnen beleggers in korte tijd een hoop geld verliezen.

Volgens Jamie Dimon gaat de munt ooit compleet instorten. Wanneer dit gaat zijn weet eigenlijk niemand. Niemand kan tenslotte in de glazen bol kijken naar de toekomst. Dit zou zomaar kunnen gebeuren als de munt $ 20.000 waard is.

Ondanks de negativiteit geloofd Dimon wel in de Blockchain technologie achter de Bitcoin en heeft hij hier zelf al miljoenen dollars in geïnvesteerd. Hij denkt alleen dat de toekomst niet bij de Bitcoin ligt. Na aanleiding van z’n uitspraken daalde de koers vandaag hard. Of dit ermee te maken heeft of de mogelijke dreiging van China is onbekend.

Mobiele versie afsluiten