Site pictogram 36.nl

JPMorgan Jamie Dimon wil geen uitspraken meer doen over de Bitcoin

Een paar weken geleden was Jamie Dimon groot in het nieuws. Hij noemde de Bitcoin fraude en hij vond het belachelijk dat er mensen waren die erin trapten. Hij kwam met dit nieuws naar buiten op het moment dat de koers onderuit ging. Volgens hem gaf dit duidelijk aan dat het een bubbel is. Op het moment dat de koers boven de $ 5000 stond wilde journalisten graag opnieuw z’n mening weten. Jamie Dimon liet hierop weten dat hij geen uitspraken meer wilde doen over de Bitcoin.

Volgens Jamie Dimon waren er wel belangrijke dingen in de wereld waarover die kon praten. Hij vond een stijgende Bitcoin koers van $ 5000 absoluut geen belangrijk nieuws. Een andere medewerker van JPMorgan liet hierop weten dat ze open-minded tegenover de Bitcoin stonden. Het lijkt er dus op dat de hoge koers de directeur van JPMorgan van gedachten heeft doen veranderen. Dit is opvallend omdat z’n uitspraken pasgeleden nog zwaar aangerekend werden en zelfs voor een koersdaling zorgden.

De fraude uitspraken van Dimon sloegen hard in

Na de fraude uitspraken van Jamie Dimon waren er direct reacties van verschillende grote namen van Wallstreet. Opvallend was dat een hoop grote namen het absoluut niet eens waren met z’n uitspraken. Ze noemde zelfs de Bitcoin de toekomst. Er waren ook experts die beweren dat bedrijven en instellingen als JPMorgen bang zijn voor de Bitcoin. Ze zijn bang dat de cryptomunten hun markt straks gaat overnemen.

Op dit moment is het vooral opvallend dat Jamie Dimon ineens niets meer wil zeggen over de Bitcoin. Z’n uitspraken zouden vooral gebaseerd zijn op angst. Helaas kan hij ze op dit moment niet meer onderbouwen omdat de munt in waarde gestegen is. Vooral niet nadat er opnieuw records verbroken zijn.

Mobiele versie afsluiten