Site pictogram 36.nl

JPMorgen directeur Jamie Dimon doet opnieuw negatieve uitspraken over de Bitcoin

Pasgeleden nog was Jamie Dimon in het nieuws. De directeur van JPMorgan deed een aantal negatieve uitspraken over de Bitcoin. De munt zou volatiel zijn en bovenal onbetrouwbaar. Hij noemde de munten o.a. een stuk lucht dat helemaal niets waard is. Dat mensen een hoop geld neerleggen voor een stuk lucht vind hij onbegrijpbaar. Vandaag was Dimon opnieuw in het nieuws met nieuwe negatieve uitspraken over de cryptomunt.

Vandaag bracht hij opnieuw een waarschuwing naar buiten dat beleggers moesten oppassen met geld in de Bitcoin stoppen. Volgens hem is de kans groot dat zodra de Bitcoin te groot wordt de overheid hard zal ingrijpen. We zien dit als China gebeuren, maar ook andere landen kunnen volgen. Ze kunnen besluiten om de beleggingen in de Bitcoin officieel te stoppen.

Op dit moment gedogen de meeste regeringen de cryptomunt. Ze zien er geen gevaar in als hun burgers gaan beleggen in lucht. Volgens Dimon kan dit ineens gaan omslaan als de munt te groot gaat worden. Hoe groter de munt wordt, hoe gevaarlijker het voor de burgers is om erin te beleggen. Ze kunnen dan een hoop geld kwijt raken. De overheid kan dan besluiten om hun burgers te beschermen en de handel te sluiten.

Iets wat niet bestaat is ook niets waard

Volgens Dimon is de Bitcoin fraude en is het gewoon gebakken lucht wat ze verkopen. Iets wat niet bestaat kan ook nooit geld waard worden. De munt wordt vergeleken met goud, maar dat is iets tastbaars. De gebakken lucht die de makers van de cryptomunten verkopen is niet tastbaar en kan dus ook nooit geld waard worden.

Je zou kunnen zeggen dat Dimon bij de grote groep banken hoort die negatief is over de munt. De meeste beleggers trekken zich hier niets van aan, maar bij Dimon lijkt het toch anders te zijn. De vorige keer dat hij de munt oplichting noemde daalde de koers naar $ 2981. Dit was in slechts een paar dagen tijd na zijn uitspraken. Analisten denken dat zijn uitspraken niet alleen van invloed zijn, maar ook de ban uit China.

Vandaag lijken zijn uitspraken opnieuw hard aan te slaan bij de beleggers. Terwijl de munt eerst nog rond de $ 4000 bleef hangen zakt de koers op dit moment van schrijven weg naar $ 3575. Aan de andere kant is de munt deze week aardig hersteld na de mega dip tot $ 2981. Analisten hadden niet verwacht dat de munt zo snel een inhaalslag zou maken van de vorige dip. Het is nog afwachten wat er de komende uren gaat gebeuren rondom de cryptomunt.

Mobiele versie afsluiten