Site pictogram 36.nl

De kans is aanwezig dat Telegram geen publieke ICO start

De afgelopen weken grootste het van de geruchten rond de app Telegram. De munt gaat z’n eigen ICO beginnen met de Grams munt. Tot nu toe werd het initiatief goed ontvangen en haalde ze bij verschillende bedrijven zelfs meer geld op dan verwacht. Het is nu wachten tot het grote publiek Grams kan gaan kopen. Toch denken een aantal mensen dat er geen openbare Grams verkocht gaan worden.

In eerste instantie had het bedrijf het idee om $ 1,2 miljard op te halen. Ze hadden het idee om dit bedrag vooral bij particulieren beleggers weg te halen. De rondes waarin niet publieke personen konden investeren in Grams waren vooral bedoelt om de kosten voor het opzetten van een ICO te dekken. Maar tijdens twee privé sales haalde het bedrijf al $ 1,7 miljard op. Dit was meer dan de $ 1,2 miljard waar ze over gedroomd hadden.

Vanwege het bedrag dat ze nu al opgehaald hebben zou Telegram overwegen om geen publieke sale te houden. De reden is dat het veel moeite kost om geld op te halen bij particulieren. Het is dan fijn als het niet meer nodig is omdat het geld toch al binnen is.

ICO is mogelijk stunt om gewoon geld op te halen

In theorie wordt er nog niet eens gebouwd aan een publieke ICO om Grams te verkopen. Dit zou het voor Telegram eenvoudig maken om het idee gewoon te schrappen. Cryptomunten liefhebbers denken zelfs dat het ICO gerucht verspreid werd om gewoon meer geld op te halen tijdens de privé sales.

Toen hierop gevraagd werd of Telegram een reactie hierop kon geven werd er geen antwoord gegeven. Het is de vraag dus of Telegram überhaupt wel zin heeft om een publieke sale te organiseren. Helemaal omdat er een hoop bij komt kijken. O.a. om te regelen dat er geen geld witgewassen wordt komt er een hoop kijken bij een publieke sale.

Toch is officieel alles nog mogelijk zolang Telegram geen uitspraken doet over de toekomst en een mogelijke publieke verkoop van Grams. Het zou goed kunnen dat ze gewoon doorzetten vooral na het succes van de privé verkopen. Met een publieke ICO zouden ze nog meer geld kunnen ophalen en is er nog meer mogelijk voor Telegram. Het wordt voor beleggers vooral afwachten wat er nu echt gaat gebeuren.

Mobiele versie afsluiten