Site pictogram 36.nl

Kodak wil cryptomunt voor fotografen

Een nieuw bedrijf ziet wel geld in een cryptomunt. Kodak die we allemaal wel kennen van de oude filmrolletjes lijkt van plan te zijn een cryptomunt te ontwikkelen voor fotografen. Vroeger was Kodak nog een gigantische bedrijf omdat ze monopolyspeler waren in de filmrolletjes. Sinds we allemaal digitaal fotograferen werd Kodak helaas al snel vergaande glorie.

Maar dit keer wil Kodak inspelen op de veranderende wereld door een cryptomunt voor fotografen te gaan ontwikkelen. Dit heeft het bedrijf afgelopen week via een officieel verspreid persbericht bekend gemaakt. Eind januari is het plan om de munt te lanceren. De munt zal de naam KodakCoin gaan krijgen. Met de munt kunnen fotografen hun bestanden en nieuw werk beveiligen en bewaren in een Blockchain. Binnen dit netwerk kunnen fotografen hun nieuwe werk ook verkopen. Uiteraard krijgen ze dan uitbetaald in KodakCoins.

Voor veel fotografen moet dit een nieuwe manier worden om hun werk straks te verkopen. Volgens Kodak lopen veel fotografen tegen het probleem aan dat ze geen controle meer hebben over hun werk door de komst van het internet. Een foto kan zich heel snel gaan verspreiden over het internet zonder dat de fotograaf ervoor betaald krijgt. Met de hulp van Blockchain technologie wil Kodak het voor fotografen veiliger maken om foto’s te verkopen en licenties uit te geven voor hun werk. Het is een innovatieve manier om fotografen straks te helpen hun werk te beschermen.

Kodak kan het geld van een eigen cryptomunt goed gebruiken

Kodak bestaat al meer dan 130 jaar, maar heeft het sinds de komst van het digitale tijdperk lastig. Door in de cryptowereld te stappen hopen ze deze problemen voor goed op te lossen. Het bedrijf kan het geld dat erbij komt kijken ook goed gebruiken. In 2012 werd het bedrijf nog failliet verklaard, maar wisten ze een doorstart te maken.

De verkoop van de KodakCoin zal straks plaatsvinden in een select aantal landen. Voornamelijk in Amerika, UK en Canada kunnen er straks de eerste munten gekocht gaan worden. De release van de munt zal op 31 januari officieel plaatsvinden. Nadat Kodak het nieuws naar buiten bracht ging al meteen het aandeel in het bedrijf flink omhoog. Het is de vraag wat de munt straks in de praktijk gaat opleveren voor beleggers en fotografen.

Mobiele versie afsluiten