Site pictogram 36.nl

Litecoin kan binnenkort weer records gaan verbreken

Nieuwe prijs analyses tonen aan dat Litecoin binnenkort weer een begin gaat maken aan een nieuw record. Vorige week wist de Litecoin nog een indrukwekkend record neer te zetten. De munt wist een nieuw hoogtepunt te bereiken van $ 341. Alleen daarna ging de koers onderuit. De oorzaak had te maken met uitputting. De munt was te hard gestegen in een te korte periode.

Op 15 december wist de Litecoin een nieuwe mega dip te overleven en zakten de munt weg naar $ 251. Vandaag staat de Litecoin eindelijk weer boven de $ 300. De munt wist zelfs de $ 321 aan te tikken op dit moment van schrijven. De winst voor vandaag staat op ruim 4%. Het is volgens analisten slechts een begin van een nieuwe rally waarbij records verbroken gaan worden.

De Litecoin wist eigenlijk vrij snel te herstellen van de dip. Dit heeft te maken met de populariteit en buzz rondom de munt. Beleggers willen meeprofiteren van mogelijke prijsstijgingen. Dit is te zien aan de koers. Zodra er een dip ontstaan stappen ze massaal in om Litecoins te kopen.

Bitcoin zorgt voor aandacht voor andere cryptomunten

Doordat de Bitcoin bijna de $ 20.000 wist aan te tikken zorgen ze meteen voor aandacht voor andere cyrpomunten. Dit effect is meteen ook te zien bij de Litecoin. De munt wist weer een winst te pakken voor de tweede week op rij. Analisten laten al weten dat een nieuw record er mogelijk binnenkort al in zit.

Mocht er opnieuw een record verbroken gaan worden dan gaat Litecoin het huidige record nog scherper bijstellen. De munt weet dit jaar al een winst van 7.000% te maken. Dit is nauturlijk al super indrukwekkend, maar het kan mogelijk nog veel gekker worden met de Litecoin in 2017.

Wat zijn de verwachtingen voor de Litecoin?

Op dit moment mist de Litecoin koers nog een beetje vertrouwen. Het zou daardoor kunnen dat er weer een nieuwe dip ontstaat. Deze staat wel alleen als de munt vandaag onder de $ 317 eindigt. Als dit niet gebeurd zou het zomaar kunnen dat de munt richting de $ 345 gaat.

Als de $ 345 aangetikt wordt gaat de Litecoin helemaal op pad om nieuwe records te verbreken. Analyses laten al grafieken zien waarbij de $ 420 aangetikt gaat worden. De deur staat dus al open voor nieuwe records voor de cryptomunt.

Mobiele versie afsluiten