Site pictogram 36.nl

Litecoin koers daalt na mislukte release LitePay

LiteCoin behoorde tot een selecte groep cryptomunten die vandaag een duidelijk verlies noteerde. De munt daalde van $ 220 naar $ 215 met een verlies van 1,80%. De oorzaak heeft te maken met de lancering van LitePay. Deze werd last-minute geannuleerd nadat er iets fout bleek te gaan bij de release. Voorlopig is de release hierdoor uitgesteld voor een nog onbekende periode.

LiteCoin was juist gisteren één van de weinige cryptomunten die een duidelijk statement wist neer te zetten na het slechte weekend. Als één van de weinige wisten ze sterke groei cijfers te noteren, maar vandaag zakt de koers toch in elkaar. Door het verlies behoort de Litecoin vandaag bij de top 15 munten met het grootste verlies van de dag.

LitePay zou vandaag live gaan

Vandaag zou LitePay officieel live gaan, maar op het laatste moment werd bekend dat de release niet doorging en voor een onbekend termijn wordt uitgesteld. Het verlies in de koers is hier dan ook aan te danken. Beleggers die gehoopt hadden op een snelle winst besloten hun geld eruit te halen en te wachten tot een nieuw moment dat LitePay gelanceerd gaat worden.

De afgelopen dagen heeft de Litecoin juist een enorme rally achter de rug. Deze ontstond juist nadat de organisatie erachter bekend gemaakt had dat ze LitePay gingen lanceren. Met de komst van LitePay werd de Litecoin echt een betaalmiddel en zou de munt mogelijk meer waard worden dan Bitcoin Cash. Er zou zelfs een pinpas verschijnen waarmee je kon betalen in winkels met je Litecoins. Dit was een geheel nieuwe stap in de wereld van cryptocurrencies. Helaas blijkt hier voorlopig nog niets van werkelijk te worden nu de release is uitgesteld.

Ondanks dat de release voorlopig is uitgesteld willen ze wel graag dat winkels zich bij de organisatie melden. Winkels kunnen zich al gaan registreren dat ze straks betalingen met LitePay willen ontvangen. Toch is het de vraag of veel winkels dit nu gaan doen. Het vertrouwen lijkt een beetje weg te zijn nadat de grote release om onbekende redenen ineens werd uitgesteld.

Mobiele versie afsluiten