Site pictogram 36.nl

Litecoin koers stelt wat teleur

Litecoin was de afgelopen weken een beetje de aanvoerder van de cryptomunten top 10. De munt wist als eerste voorop te lopen en zelfs winsten te maken van 30%. Deze gigantische stijging wordt helaas niet meer gehaald en volgens sommige stelt de koers een beetje teleur.

Beleggers hadden groots ingezet op de release van LitePay die vorige week live ging. Dit zou de klapper moeten zijn voor de Litecoin en de munt zou diverse records verbreken. Maar vandaag blijft de Litecoin opnieuw achter met de rest. De munt staat op nog geen één procent winst in 24 uur tijd en een koers van $ 220. Terwijl munten die het nog slechter doen zoals de Ripple vandaag zelfs ruim 2% winst wisten te boeken.

Ondanks dat de munt een beetje achterblijft bij de huidige top 10 tonen grafieken wel aan dat er nog steeds veel interesse is in de Litecoin. Het aantal beleggers is gegroeid met bijna 12%. Dit zou kunnen betekenen dat de munt eerdaags omhoog schiet maar tot nu toe blijft dit een beetje uit. De koers stelt in verhouding dus een beetje teleur.

Litecoin oprichter Charlie Lee verwacht nog veel van z’n munt

Ondanks dat de keors misschien voor nu wat teleur stelt verwacht de oprichter Charlie Lee een hoop van de munt. Hij tweette pasgeleden zelfs nog dat hij verwacht dat de Litecoin binnenkort Bitcoin Cash van z’n positie gaat stoten. Vooral nu straks Litecoin breed geaccepteerd gaat worden als betaalmiddel. Dit zal zorgen voor veel aandacht voor de munt en extra beleggers.

Toch lijkt de cryptomunt voor nu een beetje vast te lopen in de $ 220 tot $ 240 zone. Hier zou de munt snel uit moeten gaan om echt de aanval te openen op Bitcoin Cash. Toch staat de koers er deze maand uitstekend voor en gaan ze het prima afsluiten. Op 2 februari werd er nog een dieptepunt van $ 110 genoteerd.

Mobiele versie afsluiten