Site pictogram 36.nl

Litecoin op Zebpay

Litecoin op Zebpay. Het nieuws dat de Zebpay exchange Litecoin aan het portfolio had toegevoegd, zorgde direct voor een triomfantelijke tweet van Litecoin founder Charlie Lee.

En terecht natuurlijk. Des te groter de toegang tot een cryptomunt is, des te groter de verhandelbaarheid ervan. En Lee koppelde er direct de hoop aan vast dat ook het Indiase Unocoin en andere Indiase cryptobeurzen snel zou volgen.

Litecoin op Zebpay, wat betekent dat?

Zebpay is vergelijkbaar met andere cryptocurrency exchanges zoals bijvoorbeeld Coinbase. Zebpay is echter gericht op de Indiase markt en dat maakt het interessant. Als in grote landen meer in cryptocoins wordt gehandeld, leidt dat vaak tot koersstijgingen. Omgekeerd betekent alleen al het gerucht dat de cryptomunten handel in bijvoorbeeld China beperkt wordt, voor een daling van de markt.

India krijgt als groot land nu nog wat minder aandacht, terwijl toch al zo’n 10% van alle Bitcoin transacties wereldwijd in India plaatsvindt. Het is een enorme groeimarkt als we beseffen dat de economie van het land zich snel ontwikkelt. India is een van de vier BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) die zich vanuit hun traditionele achterstandspositie razendsnel ontwikkelen tot economische supermachten.

India grootste land na China

Als we dan ook nog beseffen dat India met 1,324 miljard inwoners na China het land is met de meeste inwoners ter wereld, hebben we te maken met een enorme potentiële cryptomarkt. Als in die markt actief Litecoins verhandeld gaan worden, kan dat wellicht een mooie boost geven aan de Litecoin koers. In een land als India kan Litecoin bovendien meer zijn dan alleen een beleggingsmunt. In India hebben nog zo’n 19 procent (250 miljoen!) van de mensen geen eigen bankrekening. Cryptocurrency kan deze groep helpen bij het betalingsverkeer. Banking the Unbanked is een van de beloftes van de blockchain technologie, en India is daarvoor een perfecte markt. Juist munten als Litecoin die zijn gericht op snelle peer-to-peer transacties met lage kosten, zijn daarvoor geschikt.

Is een Zebpay account voor mij handig?

Nee, dat niet direct. Er zijn veel crypto-exchanges die meer op westerse of specifiek Europese consumenten zijn gericht. Zebpay is echt gericht op de Indiase markt en geeft bijvoorbeeld de koersen weer in Indiase roepie, de lokale munt. Voor ons is dus vooral de groei van die wereldwijde Litecoin markt als geheel interessant. Daar kan Zebpay met het enorme Indiase groeipotentieel een belangrijke bijdrage aan leveren.

Mobiele versie afsluiten