Site pictogram 36.nl

Litecoin staat op een gigantische winst

Terwijl iedereen het heeft over de records die verbroken worden door de Bitcoin zijn de records van de Litecoin nog veel indrukwekkender. Nadat de koers de psychologische $ 100 wist te overschrijden ging de koers als een rakket de lucht in. De afgelopen 24 uur wist de Litecoin te stijgen na een totale martkwaarde van $ 17,7 biljoen. Alleen al in de laatste 24 uur kwam er $ 8,36 biljoen aan nieuw vermogen bij.

Het laatste dieptepunt dit jaar is alweer even gelden namelijk in maart. Sinds dit dieptepunt is er een winst gemaakt van 10.000%. De Bitcoin is hier absoluut niets bij. Alleen in verhouding lijkt het minder omdat de Litecoin over kleinere bedragen gaat. Toch ging de koers over de $ 300 heen de afgelopen week. Terwijl de munt aan het begin van het jaar nog maar op vijf dollar stond.

Social Media explodeert over de Litecoin

De gigantische winsten die gemaakt worden met de Litecoin zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij het grote publiek. Social Media lijkt te exploderen met berichten over de Litecoin. De afgelopen dagen is het aantal berichten met interesse in de Litecoin op Twitter flink gestegen.

Naast de enorme prijsstijging zijn er meer redenen waarom de Litecoin interessant kan zijn voor beleggers. Vergeleken met Ethereum en Bitcoin liggen de transactiekosten bijvoorbeeld een stuk lager. Daarnaast kunnen transacties veel sneller verwerkt worden. Zelfs als de interesse in de Litecoin toeneemt. De cryptomunt beleefde gisteren bijna 80.000 trasnacties en dit zorgde niet voor een vertraging.

Technische analyse van de Litecoin

Nadat de $ 100 psychische barrière werd doorbroken door de Litecoin lijkt niets de munt meer in de weg te liggen voor nieuwe records. Sommige analisten laten al weten dat het niet eens onmogelijk zou zijn dat de munt net als de Bitcoin ooit $ 10.000 waard gaat zijn. Natuurlijk is dit nog zeer speculatief want de munt is vandaag wat gecorrigeerd.

Op dit moment staat de Litecoin op $ 298 en analisten verwachten wel dat de munt weer gaat stijgen. De afgelopen vijf dagen is de Litecoin koers met 264% in waarde gestegen. Het is logisch dat de munt even wat gas terugneemt om te corrigeren. Dit gaat om een tijdelijke correctie want de munt zal straks weer gaan stijgen. Volgens analisten kan de prijs stijgen naar $ 312 tot $ 340.

Als de $ 340 aangetikt wordt kunnen we mogelijk weer een nieuwe rally omhoog verwachten. Op het korte termijn verwachten analisten geen mega rally naar beneden. Het niveau waarop de koers echt naar beneden zou zakken ligt een stuk achter de Litecoin koers. Beleggers hoeven dus niet bang te zijn dat de koers flink onderuit gaat en niet hersteld.

Mobiele versie afsluiten