Site pictogram 36.nl

Lloyd Bank staat geen transacties met creditcards meer toe

Een nieuwe tegenslag voor beleggers in de Bitcoin. Lloyd Bank staat namelijk geen transacties meer toe met de creditcard. Nieuwe beleggers kunnen vanaf nu dus geen Bitcoins meer kopen met hun creditcard en moeten dit dus via andere betaalmethodes gaan doen. Meestal is de enige optie een bankoverschrijving, maar deze duurt een stuk langer, dan een creditcard. Hierdoor kan je een lage koers stand mislopen.

Lloyd bank is een grote naam voor creditcard eigenaren. Ruim 80 miljoen gebruikers hebben via deze bank een creditcard. Ze kunnen dus vanaf nu geen cryptomunten meer kopen met hun creditcard. Hiervoor moeten ze echt gebruik gaan maken van alternatieven. Mochten ze wel een poging doen, dan wordt deze transactie geblokkeerd.

Lloyd Bank is bang dat creditcard gebruikers de rekening niet kunnen betalen

De reden dat Lloyd bank hiervoor kiest is omdat de bank bang is dat gebruikers de rekening niet meer kunnen betalen. Vanwege de koersdalingen maken beleggers niet meer binnen een maand een leuke winst. Eerst kochten ze met hun creditcard Bitcoins om ze aan het einde van de maand te verkopen. De rekening kon betaald worden en er bleef een leuke winst over.

Nu de cryptomarkt in het slob zit ziet Lloyd steeds meer klanten die door zo’n actie de rekening niet kunnen betalen. Ze hebben voor $ 12.000 een munt gekocht die nu nog maar $ 7.000 waard is. Ze maken dus zo’n fors verlies dat ze de rekening niet meer kunnen betalen. Om meer van dit soort problemen te voorkomen heeft Lloyd bank besloten alle cryptomarkt transacties te blokkeren.

Mobiele versie afsluiten