Site pictogram 36.nl

Het lukt Bitcoin niet om boven de $ 9.000 te blijven

Het lijkt de Bitcoin na een prima stijgende lijn nog niet echt te lukken om voor vast boven de $ 9.000 te blijven. Dit weekend lukten het de munt een aantal keren om boven de $ 9.000 uit te komen. Maar telkens corrigeerde de munt en daalde deze er weer onder.

Op dit moment van schrijven is de munt alweer aardig aan het herstellen van de correctie van vanochtend. Nadat de Bitcoin de $ 9.000 wist aan te tikken zakte de munt weer terug naar $ 8.940. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 8.950. De $ 9.000 lijkt weer bijna inzicht, maar ook ver weg nadat Bitcoin Cash wel wist uit te breken vanochtend.

Verschillende analyses laten zien dat de stijgende lijn van de Bitcoin mogelijk is uitgeput. Toch heeft de munt wel een aardige rally laten zien. De munt wist van een koers van $ 6.425 door te stijgen naar $ 9.000. Op 21 maart werd voor het laatst nog de $ 9.177 aangetikt. Terwijl de laagste koers van februari $ 9.280 was.

Correctie of stijging?

Analisten zijn het er nog niet echt over eens wat er nu gaat gebeuren met de Bitcoin. Doordat de koers signalen vertoont van uitputting is een correctie een mogelijke optie. De munt moet eerst weer wat dalen voor er weer een nieuwe stijgende lijn gepakt kan worden.

De afgelopen week heeft de munt vooral een stijgende lijn laten zien en geen dalende lijn. Dit is dan ook de reden dat de munt straks een keer gaat corrigeren. Analisten verwachten eigenlijk dat het in deze dagen gaat gebeuren en een nieuwe stijging er niet meer inzit. Mogelijk stijgt de munt nog maximaal naar $ 9.280 om daarna echt te corrigeren.

Correctie is mogelijk tijdelijk

Ondanks dat een correctie niet meer uit te sluiten is moeten we niet weer opnieuw weken aan correcties verwachten. De munt zal mogelijk tijdelijk corrigeren om daarna weer nieuwe hoogtepunten te bereiken. Het zou zelfs kunnen dat de munt niet verder corrigeert dan $ 8.900.

Mocht de munt goed corrigeren dan moeten we niet bang zijn als de munt de $ 8.423 weet aan te tikken. Op het lange termijn zit er absoluut een stijging in. Het zou zelfs kunnen dat de $ 10.000 binnenkort bereikt wordt.

Mobiele versie afsluiten