Site pictogram 36.nl

Maleisië legt geen verbod op voor de Bitcoin

Voor de Bitcoin was er vandaag eindelijk weer wat positief nieuws te melden. De munt staat na schommelingen weer in de plus en Maleisië maakt bekend dat ze de munt niet gaan verbieden. De minister van financiële zaken heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Er zou eerst spraken zijn dat mogelijk de centrale bank van Maleisië de Bitcoin zou gaan verbieden. Maar volgens Johari Abdul Ghani is daar geen spraken van op dit moment. Volgens de minister moet het land juist het gebruik van innovatieve betaalmethodes zoals de Bitcoin toejuichen. De munten zouden zomaar een succes kunnen zijn voor de samenleving. Het zou dan verkeerd zijn om ze te verbieden.

Het is niet aan de regering om handel in de Bitcoin te verbieden

De minister laat tevens weten dat het niet aan de regering is om handel in de Bitcoin te verbieden. Voor veel liefhebbers van de Bitcoin in Maleisië komt het nieuws heel goed uit. Ze waren al bang dat ze hun investering moesten verkopen omdat er een ban aan zou komen.

Toch wil de minister niet bevestigen of er nooit een verbod gaat komen op de cryptomunten. Voorlopig is er alleen wel een verbod van de baan voor de cryptomunt. In oktober 2017 was er spraken dat Maleisië mogelijk de Bitcoin ging verbieden. Er waren namelijk eerste documenten verschenen met een schets hoe ze dit verbod zouden laten ingaan. De Centrale Bank van Maleisië had een voorstel aan de regering gedaan voor het verbod. Alleen de regering lijkt hier dus niet in mee te gaan.

Er kwamen opnieuw vragen om een verbod nadat de munt in december richting de $ 20.000 ging. De centrale bank wou de inwoners beschermen tegen een bubbel was de reden dat ze een verbod wouden instellen. Ondanks dat een verbod nu voorlopig van de baan is heeft de Centrale Bank laten weten nog steeds voorzichtig te zijn met cryptomunten. Beleggers moeten volgens hun goed weten wat voor een risico ze lopen met hun belegging. Daar zal de bank ze voor blijven waarschuwen zolang er geen officieel verbod is.

Mobiele versie afsluiten