Site pictogram 36.nl

Marokko verbiedt handelen in cryptomunten

Vandaag werd officieel bekend gemaakt dat het in Marokko verboden is om in cryptomunten te handelen. De reden dat het land de munt verbiedt heeft te maken met de veiligheidsproblemen en gevaren voor de belegger. Ze zijn bang dat inwoners teveel geld in de munt stoppen en dit kwijtraken als de bubbel klapt. De regering besluit daarom om de handel in cryptomunten te verbieden.

Als Marokkanen toch besluiten om te handelen in cryptomunten dan kunnen ze een boete krijgen. De regering wil streng gaan controleren of er geen handel is in de munten. Een week geleden werd nog bekend dat een Marokkaans bedrijf betalingen met Bitcoins gaat accepteren. Voor dit bedrijf is het slecht nieuws dat de munt nu in hun land verboden gaat worden.

Een signaal naar andere landen?

Het is de vraag of Marokko nu een signaal afgeeft naar andere landen. Het zou kunnen dat andere landen het voorbeeld van Marokko gaan volgen en de munt gaan verbieden.

Het is een voorbeeld dat regeringen een knoop moeten gaan doorhakken over het gebruik van cryptomunten. De regering heeft twee opties. Optie één is het legaal maken van de handel in cryptomunten en optie twee is het verbieden van de munt.

Toch hebben we dit eerder ook gezien in landen als China en Vietnam. Uiteindelijk bleek dat de regering de handel in cryptomunten lastig kan tegenhouden. Beleggers vinden via het internet wel een manier om erin te handelen. Ze hebben het voordeel dat de munten anoniem zijn en niemand hoeft te weten dat ze cryptomunten bezitten. Het is dus de vraag in hoeverre je de munt echt kan verbieden als land.

Mobiele versie afsluiten