Site pictogram 36.nl

Matig weekend voor cryptomunten

De cryptomunten hebben eigenlijk een vrij matig weekend achter de rug. Zaterdag leek er ineens even een opleving te zijn. De Ripple was weer in de lift en de Bitcoin steeg ook weer. Maar al snel ging de behaalde winst weer onderuit. Vandaag noteerde de complete markt opnieuw rode cijfers na een matig weekend.

Mogelijk is de correctie van vandaag het gevolg van het matige weekend. Beleggers hadden mogelijk meer verwacht en verkopen de munten weer. Ripple weet bijvoorbeeld nog steeds niet boven de $ 0,90 uit te komen. De munt noteerde vandaag een verlies van 2,80%. Met $ 0,84 blijft de munt een kat en muis spelletje spelen met de $ 0.90. Af en toe noteert de munt een koers erboven en dan weer eronder.

Bitcoin begon de ochtend eigenlijk nog slechter dan dat de munt gaat eindigen. Vanochtend daalde de koers tot $ 9.200 nadat de munt eerst nog op $ 9.500 stond. De munt heeft echt moeite om de klim richting de $ 10.000 te maken op dit moment. Dit was toch wel voorspelt voor april, maar dit punt gaat de munt niet meer halen. Met nog een paar uur voor april te gaan staat de koers op $ 9.333 en een verlies van 1,06%.

Ethereum weet een koers te noteren van $ 681. De $ 700 lijkt weer dichterbij te komen, maar met een correctie van 1,66% is de $ 700 koers weer verder weg. Het hoogste punt werd door Ethereum gemeten op zondagochtend. De munt tikten toen even de $ 692 aan. Daarna corrigeerde de munt weer wat. Helaas weet dus nog geen enkele cryptomunt echt door te zetten.

April kwam te laat op gang

Eigenlijk kwam de maand april te laat op gang. Rond 9 april stond de koers van Ripple bijvoorbeeld nog rond de $ 0,66. Pas halverwege de maand wisten de munten los te rukken uit de correctiezone. Daarna waren er geen mega correcties meer, maar ging de stijging te langzaam om de gedroomde $ 10.000 aan te tikken. Dit is voor de Bitcoin natuurlijk jammer, maar de totale cryptomarkt wist wel een groei door te maken.

De munten wisten in z’n totaliteit wel een paar miljard terug te pakken. Toch is het onvoldoende om met blinkende cijfers de maand april af te sluiten. Bitcoin had dan wel ruim boven de $ 10.000 moeten zitten, Ethereum boven de $ 700 en Ripple boven de $ 1. Toch is het positief dat er geen grote correcties meer geweest zijn. Maar de munten moeten wel vol aan de bank om toch de beloftes van april goed te maken.

Mobiele versie afsluiten