Site pictogram 36.nl

Meer interesse in Bitcoins, dan goud

Google brengt vandaag opmerkelijk nieuws naar buiten. Voor het eerst in de geschiedenis zoeken beleggers meer op Bitcoins kopen, dan goud. Voorheen werd er altijd veel gezocht op het kopen van goud. Dit werd gezien als een veilige belegging en een alternatief voor aandelen. Alleen de interesse in Bitcoins lijkt nu zelfs de gewone aandelenwereld over te nemen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit gebeurd. Het is volgens analisten het gevolg van de hoge Bitcoin koers. Dit jaar werd een Bitcoin munt voor het eerst meer geld waard dan een ounce goud. Doordat de digitale munt veel meer geld waard was, dan goud vonden beleggers dit een mooi alternatief.

Beleggers raken afgeleid door alternatieven

Volgens analisten op Wallstreet zijn de beleggers afgeleid. De gewone aandelenmarkt doet het uitstekend, waardoor een veilige haven als goud even niet meer nodig is. Naast gewone aandelen is de Bitcoin natuurlijk ontzettend aantrekkelijk vanwege de hoge prijsstijgingen.

Beleggers worden ook aangetrokken tot de Bitcoin vanwege de vele berichten in het nieuws rond de cryptomunt. Een investering in Bitcoin lijkt op dit moment veel lucratiever, dan een investering in goud.

Beleggingen in goud zijn met 30% afgenomen

Volgens insiders zou er in oktober voor 30% minder belegd zijn in goud vergeleken met normaal. Dit heeft niet alleen met de Bitcoin te maken, maar ook met het feit dat de aandelenmarkt goed loopt. Het is even niet meer nodig om in een traag aandeel te beleggen zoals goud. Goud is waardevast, maar stijgt meestal niet hard in waarde. Voor de kort termijn is een belegging in een Bitcoin een stuk interessanter.

Mobiele versie afsluiten