Site pictogram 36.nl

Mike Novogratz verwacht cryptomarkt van $ 20 triljoen

Miljardair en crypto investeerder Mike Novogratz verwacht dat de cryptomarkt $ 20 triljoen waard kan worden. Dit laat hij weten tijdens het Bloomberg Investering event in New York. Volgens hem zijn er verschillende tekenen die aantonen dat de markt hierheen gaat bewegen.

Het interview dat met Novogratz gehouden werd tijdens het evenement was vooral gefocust op de economie rondom cryptomunten. Er werden o.a. vragen gesteld over de bubbel van de Bitcoin die begin januari zou zijn ontstaan.

Volgens Novogratz was de daling van januari absoluut geen bubbel. De cryptomarkt zal terugkeren van de crash die was ontstaan. Als de markt gaat herstellen, dan gaat de $ 20 triljoen in zicht komen.

Op dit moment is de markt nog nooit in de buurt geweest. Tijdens de hoogste piek was de markt $ 900 miljard waard. Dit zou betekenen dat de markt nog 20 keer moet verdubbelen om dit aan te tikken. Volgens de miljonair Novogratz zou dit makkelijk haalbaar moeten zijn.

De cryptomarkt is een wereldwijde revolutie

De internet bubbel die in de jaren 90 plaatsvond speelde zich eigenlijk alleen af in Amerika. De Amerikanen draaide door rond de koers en daardoor kon het alleen maar mislukken. Er waren gewoon te weinig andere landen bij betrokken.

De cryptomarkt is een revolutie die de hele wereld is overgestoken. Het is niet alleen Amerika die er veel geld in stopt zoals tijdens de internet bubbel. Er zijn zelfs kinderen in Bangladesh die cryptomunten kopen. Maar de munten zijn ook gigantisch in Japan, Zuid-Korea, India en Rusland. Het is echt een wereldwijde economie en revolutie geworden. Daarom is de $ 20 triljoen ook te halen.

$ 20 triljoen gaat haalbaar worden, maar het is lastig

Novogratz wordt vaker gezien als een optimist als het aankomt op de cryptomarkt. Toch heeft hij wel een realistisch beeld van de huidige markt. Hij heeft zich er echt volledig in verdiept. Hij laat dan ook weten dat de $ 20 triljoen lastig is, maar wel haalbaar.

De cryptomarkt zal niet aan het einde van het jaar op $ 20 triljoen staan. Dit is een proces dat nog jaren gaat duren. Toch verwacht hij dat er steeds grotere jongens gaan instappen. Met als gevolg dat de waarde nog harder gaat stijgen tot uiteindelijk nieuwe records.

Mobiele versie afsluiten