Site pictogram 36.nl

Moeten we ons zorgen gaan maken om de Bitcoin koers?

Voor de inmiddels zoveelste dag op rij ligt de Bitcoin koers weer $ 1.000 lager dan 24 uur geleden. Helaas is het zo bij cryptomunten dat de munten ineens $ 1.000 meer waard kunnen worden, maar ook $ 1.000 minder waard kunnen worden.

De Bitcoin koers is al langer uitgeput en lijkt veel last te hebben van concurrentie van andere munten. De Bitcoin koers zakte vandaag naar een nieuw week dieptepunt van $ 15.492. Opnieuw verloor de munt 10% in waarde, in slechts 24 uur tijd.

Nu er opnieuw een flinke daling te zien is blijft de vraag logisch of we ons zorgen moeten gaan maken om de Bitcoin koers. Of gaat het toch om een tijdelijke correctie die voorspelt was? Analisten hadden zelfs voorspelt dat de munt terug kon zakken naar $ 11.000. Dit zou wel het dieptepunt zijn want de munt zou daarna weleens kunnen gaan stijgen.

De vraag blijft moeten we ons zorgen gaan maken? Toch verwachten de meeste analisten dat dit niet echt nodig is. Het is inderdaad een laag niveau, maar het is het laagste niveau sinds 11 december. Dit geeft wel weer aan hoe bizar hard de Bitcoin de afgelopen dagen is gestegen. De munt wist soms duizenden dollars in 24 uur tijd te stijgen. Het is in zo’n geval heel gezond dat de munt corrigeert.

Wat zijn de oorzaken van de prijsdaling?

Eigenlijk zijn er meerdere oorzaken waarom de Bitcoin zo flink in prijs is gedaald. Eén van de oorzaken is dat de transactiekosten flink gestegen zijn voor de Bitcoin. Voor veel beleggers is daardoor het risico nog hoger dat ze op hun investering verlies gaan maken. Dit zou voor sommige een reden zijn om te kijken naar Altmunten waar nog voldoende rek in zit en met lagere transactiekosten.

Een andere reden is een stijging qua prijs die ver over het limiet is gegaan. De munt begon niet heel lang geleden in november nog met $ 8.000 en bereikten bijna de $ 20.000. In theorie moet een munt dan corrigeren en dit kan gezond zijn tot 50%. Kortom we hoeven ons geen zorgen te maken om de Bitcoin.

In het verleden steeg de Bitcoin hard na een flinke correctie

Het verleden heeft al een paar keer aangetoond dat als de Bitcoin meer dan 20% corrigeert er een grote prijs stijging aankomt. De Bitcoin brak daarna meestal binnen 2 weken een prijs record. Het zou dus goed kunnen dat de Bitcoin straks weer hard gaat stijgen richting de $ 20.000. Dit zou namelijk het volgende record zijn voor de munt.

Analisten hadden al voorspelt dat de munt nooit lager gaat zakken dan $ 11.000. Mogelijk gaan dan een hoop investeerders inspringen die weten dat de munt $ 20.000 waard kan worden. Als je op dit moment instapt kan je in één klap $ 8.000 winst maken. Het is absoluut niet de eerste keer dat dit gebeurt met de Bitcoin. Wel moet gezegd worden: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Kortom we hoeven ons waarschijnlijk geen zorgen te maken zolang de Bitcoin niet verder dan 50% corrigeert. Er zijn nog steeds beleggers die vermoeden dat de Bitcoin in 2018 mogelijk $ 50.000 waard wordt. Dit is helemaal geen vreemde gedachten vooral niet als we kijken naar de huidige prijsstijging in 2017.

Note: dit artikel is geen beleggingsadvies.

Mobiele versie afsluiten