Site pictogram 36.nl

Monster Products wil eigen ICO starten

Het bedrijf Monster Products Inc. heeft laten weten een eigen ICO te starten met cryptomunten. Het bedrijf Monsters Prodcuts Inc. verkoopt headsets maar maakt al jaren verlies. Met de komst van een eigen ICO hopen ze dit om te draaien en wel een succesvol product neer te zetten. Het bedrijf hoopt met hun eigen ICO namelijk $ 300 miljoen op te halen.

Monster is in 1978 opgericht in Amerika en is gespecialiseerd in headsets en bluetooth speakers. Ondanks dat het bedrijf regelmatig verliezen boekt zijn ze vastberaden om een grote inhaalslag te boeken met hun eigen ICO. Ze willen het niet rustiger aangaan doen maar juist de wereld veroveren met hun eigen ICO. De plannen voor hun eigen ICO zijn al ingediend bij de U.S. Security and Exchange Commission.

Volgens de officiële plannen van het bedrijf uit Californië zijn ze van plan om één van de grootste ICO’s ter wereld te starten. De tokens gaan toepasselijk monster money tokens heten. Met deze tokens willen ze straks een Money Monster Network bouwen. Dit is een nieuwe e-commerce website waar producten verkocht gaan worden. Hier worden straks niet alleen de spullen van Monster verkocht, maar ook van andere bedrijven.

De techniek van de Monster tokens zou draaien op Ethereum tokens. Het is niet de eerste keer dat een bestaand bedrijf dit probeert. Meestal gebeurt dit met weinig succes, maar de meeste bedrijven hopen een slaatje te slaan uit het succes van cryptomunten en blockchain technologie. Het is overigens voor het eerst dat een bedrijf dat consumenten producten verkoopt besluit een ICO te starten. Voorheen waren het vooral Techbedrijven die de stap waagde.

Monster tokens zullen uit 500 miljoen munten bestaan

Volgens het plan gaat Monster ongeveer 500 miljoen munten maken. In de eerste ronde waarin de munten verkocht gaan worden zullen er ongeveer 300 miljoen verkocht van worden. De voorverkoop van de munten zal volgens Monster een jaar gaan duren tenzij ze al eerder uitverkocht zijn. Voor de lancering int het bedrijf $ 75 miljoen aan aandelen van het bedrijf. Met dit geld worden de munten gemaakt en verkocht.

De munten worden zo ontworpen dat ze gebruikt kunnen worden als betaalmethode op een e-commerce website. De betaling met Monster tokens zou sneller en goedkoper kunnen dan bestaande betaalmethodes. Het bedrijf is dus al bijzonder gedetailleerd over hun eigen ICO. Het is nu alleen afwachten of het echt het succes gaat worden waar ze op hopen en ze goedkeuring krijgen van de Amerikaanse toezichthouder.

Mobiele versie afsluiten