Site pictogram 36.nl

Mt. Gox stopt met het verkopen van Bitcoins

Mt. Gox was voor de meeste Bitcoin beleggers een doorn in het oog. Elke keer als de cryptomunt weer begon te stijgen besloten hun 10.000 Bitcoins te verkopen. Het gevolg was dat de winst meteen met $ 1.000 ongedaan werd gemaakt. De Bitcoin kon daardoor heel lastig terugkeren op het oude niveau volgens een aantal beleggers. Toch weerhield dit de curators er niet van om de Bitcoins te verkopen van het failliete Mt. Gox.

Vandaag werden er uitspraken over gedaan bij de rechtbank. De uitspraak van de rechtbank werd vandaag op de website van Mt. Gox geplaatst. De rechtbank geeft in de uitspraak toestemming om het bedrijf van failliet naar civiele revalidatie te verplaatsen. Klanten die nog recht hebben op geld krijgen het mogelijk uitbetaald in cryptomunten in plaats van geld.

In 2014 ging Mt. Gox failliet nadat er een hack plaatsvond van $ 473 miljoen. Het was toen de tijd de grootste hack uit de historie. Tot de Coincheck hack afgelopen januari. Vanwege de enorme omvang van de diefstal werd Mt. Gox geforceerd om failliet verklaard te worden in Japan.

Mt. Gox. Bleef ondanks de bezittingen van duizenden Bitcoins failliet. Curators besloten Bitcoins in te wisselen voor geld en beleggers de koers van 2014 uit te betalen. In 2014 waren de Bitcoins slechts $ 480 waard. Het geld dat overbleef zou volgens bronnen naar de oprichter van Mt. Gox gegaan zijn. Hij zou honderden miljoenen rijker geworden zijn van het faillissement van zijn bedrijf.

Beleggers vonden dit belachelijk en besloten naar de rechtbank te stappen om op een legale manier uit te vechten hoe beleggers gecompenseerd moesten worden. Vooral omdat hun munten nu flink in waarde gestegen zijn en ze al die tijd niet bij hun geld konden.

Rechtbank bepaalt dat beleggers gecompenseerd moeten worden in cryptomunten

De rechtbank heeft bepaalt dat de beleggers niet recht hebben op de $ 480, maar de cryptomunten die ze in hun bezit hadden. De Bitcoins die ze in hun bezit hadden zijn nu veel meer waard dan $ 480. Het is alleen nog niet duidelijk hoe de compensatie in cryptomunten precies gaat plaatsvinden.

Beleggers die zeggen nu cryptomunten te krijgen van Mt. Gox moeten dit wel officieel gaan bewijzen met een claim bij de rechtbank. Ze hebben tot 22 oktober 2018 de tijd om de claim in te dienen.

Curators van Mt. Gox zouden inmiddels al duizenden cryptomunten verkocht hebben om de kosten te betalen die het bedrijf nog had lopen. Sommige analisten geloven zelfs dat de uitverkoop van Mt. Gox de dalende lijn van de Bitcoin in stand houdt.

Op dit moment zou Mt. Gox nog 137.891 Bitcoins in z’n bezit hebben die nu samen $ 878 miljoen waard zijn. Vanwege de uitspraak van de rechtbank zijn er voorlopig geen plannen meer om cryptomunten te verkopen. Dit kan uiteindelijk goed nieuws zijn voor de koers van de munt.

Mobiele versie afsluiten