Site pictogram 36.nl

Nasdaq overweegt om een crypto exchange te maken

Eén van de grootste beursplatforms ter wereld Nasdaq heeft vandaag laten weten te overwegen een crypto exchange platform te maken. Tijdens een interview met de CNBC kwam het onderwerp ter spraken. Als cryptomunten over een aantal jaren nog steeds de toekomst zijn moet het zeker mogelijk zijn om via de NASDAQ cryptomunten te kopen. Dit heeft CEO Adena Friedman laten weten.

Volgens Friedman zitten er wel een aantal voorwaarden aan deze stap. Eén van de voorwaarden is dat de markt er rijp voor moet zijn. De markt moet volwassen genoeg zijn om de stap naar de professionele beurs te maken. Daarnaast zou de markt gereguleerd moeten zijn om verhandeld te worden op de NASDAQ. Het is alleen afwachten hoeveel tijd de markt nog nodig heeft om volwassen te worden.

Omdat er op dit moment nog geen sprake zou zijn van regulering of een volwassen markt zal NASDAQ niet recent een crypto exchange starten. Toch is het bedrijf niet onbekend met de techniek. Ze maken op dit moment zelf ook al gebruik van blockchain technologie binnen het bedrijf. Daarnaast heeft het bedrijf een lange historie met de start-up Chain.

NASDAQ heeft al verschillende patenten op z’n naam staan

Het bedrijf achter NASDAQ is al wel druk in de weer met cryptomunten en de technologie erachter. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een aantal patenten rondom cryptomunten. In oktober kregen ze nog een patent toegewezen voor een speciaal ontwikkeld Blockchain systeem. Dit systeem zou beleggingen traceren en posities wissen in de markt.

Of NASDAQ inderdaad in de toekomst Bitcoins gaat aanbieden zal zeer de vraag worden. Maar als er een toekomst bestaat met de Bitcoin en andere cryptomunten dan behoort het zeker tot de mogelijkheden. Dit laat ook zien dat er een positieve kant zit aan het reguleren van de markt.

Mobiele versie afsluiten