Site pictogram 36.nl

NEM cryptomunt stijgt explosief terwijl andere cryptomunten corrigeren

Vandaag was het opnieuw geen topdag voor de cryptomarkt. Ethereum verloor 1,48% en ziet de $ 700 langzaam uit het zicht gaan. Ripple verloor een kleine 1% en staat nog maar op $ 0,77. Litecoin verloor ook een kleine 1% en staat op een koers van $ 176. Toch was er één opvallende uitschieter en dat was de NEM.

De NEM cryptomunt was de afgelopen maanden eigenlijk alleen maar negatief in het nieuws. Met de munt zelf was eigenlijk niets mis, maar de website Coincheck beleefde de grootste hack uit de historie. Er was voor ruim $ 500 miljoen aan NEM munten gestolen. Na de grootschalige hack dook de koers flink naar beneden net als andere cryptomunten.

Vandaag was er een opvallende ontwikkeling nu de NEM een winst noteert van 15%. Op dit moment van schrijven staat de koers hierdoor zelfs op $ 0,44. Een heel verschil met een dag geleden. De cryptomunt wordt op dit moment vooral veel verhandeld op de Aziatische markt. In Zuid-Korea werd voor 33% meer NEM munten verkocht. De munten worden zelfs voor boven de huidige koerswaarde verkocht in Zuid-Korea.

Prijsstijging valt samen met uitbetaling slachtoffers hack

Het is extra opvallend dat juist vandaag de NEM koers stijgt omdat slachtoffers van de grootschalige hack sinds deze week financieel gecompenseerd worden. Elke bezitter van een NEM munt tijden de hack krijgt $ 0,83 per munt uitbetaald. Dit is meer dan de huidige koers van $ 0,44 van de cryptomunt.

Het zou goed kunnen dat de slachtoffers van de hack het geld gebruiken om weer NEM munten terug te kopen. Doordat een groot aantal slachtoffers dit besluit te doen stijgt de NEM munt mogelijk flink in waarde.

Dit kan nog wel even doorzetten want de totale marktwaarde van de NEM is op dit moment bijna $ 4 miljard. Terwijl er ruim een half miljard aan NEM munten uitgekeerd wordt. Als dit terug in de munt gepompt wordt kan NEM een stevige positie innemen in de crypto top 10.

Groot aantal beleggers koopt extra NEM munten

Vanwege de huidige koers van de NEM is de kans groot dat beleggers nu meer NEM munten kopen, dan ze voor de hack in hun bezit hadden. De koers is slechts $ 0,44 waardoor ze bijna twee munten voor de prijs van één hebben. In slechts 24 uur tijd is het volume van de NEM al met $ 100 miljoen in waarde toegenomen.

Door de snelle stijging lijkt het erop dat een groot deel van de beleggers besluit om toch weer in de NEM te investeren. De hack heeft ze blijbaar niet afgeschrikt om het niet te doen. We zien dit ook terug in de statistieken van de Coinmarketcap. Op de site is te zien dat er veel NEM munten gekocht worden via Zaif. Dit is een Japanse exchange site en een alternatief voor Coincheck waar de gebruikers de laatste keer gehackt zijn.

Mobiele versie afsluiten