Site pictogram 36.nl

New York krijgt grootste Bitcoin mining centrum ter wereld

New York wordt mogelijk straks de thuisbasis van de grootste Bitcoin mining centrum ter wereld. Het bedrijf Coinmint heeft namelijk ambitieuze plannen om hier een mining centrum te bouwen ter waarde van $ 700 miljoen. Het bedrijf heeft voor $ 50 miljoen al een pand aangekocht waar straks het mining center in gebouwd moet gaan worden.

Het bedrijf heeft ervoor gekozen om een oud aluminium omsmelt bedrijf hiervoor op te kopen. De reden dat ze voor dit pand gekozen hebben is omdat het bedrijf een aansluiting heeft van 435 megawatt. Dit is voldoende om meteen de grootste crypto mining plant ter wereld neer te zetten.

Binnen 12 maanden moet het bedrijf actief zijn

Coinmint heeft laten wetend dat het project binnen nu en 12 maanden actief moet zijn. Ze zijn van plan om in totaal $ 700 miljoen in het project te investeren. Dit blijkt uit een officieel statement die het bedrijf vandaag naar buiten heeft gebracht.

Het stadje Massena waar het bedrijf gevestigd gaat worden is ontzettend enthousiast over de komst van het bedrijf. Ze hopen dat er veel nieuwe banen bij gaan komen door de komst van het bedrijf. Het pand moet namelijk 24 uur per dag bemand zijn en dit 365 dagen per jaar. Hiervoor zijn techneuten, elektriciens, ICT personeel en een algemene staf voor nodig.

Alcoa East Facility denkt dat er ongeveer 150 banen bij komen door de komst van het bedrijf naar Massena. De gemeente van Massena heeft al laten weten dat ze graag ondersteuning willen bieden bij het project indien mogelijk. Dankzij de ondersteuning hopen ze dat Coinmint de volledige potentie uit het bedrijf kan halen.

Mobiele versie afsluiten