Site pictogram 36.nl

Nieuwe Altcoin op basis van Ethereum en Bitcoin technologie

Regelmatig worden er nieuwe Altcoins uitgebracht op basis van de techniek van Ethereum of de Bitcoin. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met dezelfde blockchain technologie. Alleen afgelopen maandag werd er een nieuwe munt gereleaset die zowel op de Ethereum als Bitcoin technologie werkt. Dit is een unieke samenwerking die we nog nooit eerder gezien hebben onder de cryptomunten.

Afgelopen maandag werd de munt officieel uitgebracht onder de naam eBTC. De munt is sinds de lancering 335% in waarde gestegen. Op dit moment van schrijven staat de waarde op zo’n $ 0,20 per munt. Ondanks dat de waarde flink gestegen is heeft het nog geen echte toegevoegde waarde.

De munt is uitgebracht als een valuta net als de Bitcoin, maar wordt nog lang niet overal geaccepteerd als betaalmiddel. Beleggers hopen wel dat eBTC de nieuwe Bitcoin gaat worden en straks op meerdere plekken geaccepteerd wordt als betaalmiddel.

eBTC maakt gebruik van de pluspunten van beide technologieën

Zowel de Bitcoin als Ethereum hebben beide hun pluspunten. Voor het ontwikkelen van eBTC is er gekeken wat de pluspunten zijn van bijvoorbeeld Ethereum. Deze pluspunten hebben we eruit gehaald en zo verwerkt in een nieuwe cryptomunt. Dit hebben we ook gedaan met de technologie achter de Bitcoin. De capaciteit en snelheid ligt daardoor veel hoger dan bij de originele cryptomunten laten de makers weten.

Bij de release van de munt lag de waarde op $ 0,03 per Alt munt. Beleggers die op dat moment zijn ingestapt hebben meteen al een flinke winst weten te maken. Ondanks de enorme winst worden beleggers wel gewaarschuwd dat de munt enorm volatiel kan gaan worden. Helemaal omdat er nog geen historie is of toegevoegde waarde. Het is dus afwachten wat er in de toekomst gaat gebeuren met eBTC.

Mobiele versie afsluiten