Site pictogram 36.nl

Nieuwe correctie Bitcoin koers na $ 6000 record

Na de enorme stijging is het altijd gezond om een Bitcoin koers te corrigeren. Het afgelopen weekend werd er veel meer verwacht van de koers. Er waren zelfs verwachtingen dat de koers mogelijk nog hoger ging stijgen. Dit is helaas niet gebeurd en vanochtend viel de koers terug naar $ 5800.

Afgelopen vrijdagavond werd er een nieuw record gezet. De koers bereikten de $ 6000 en ging zelfs even naar $ 6148 op zaterdag. De enorme stijging had o.a. te maken met het uitstekende nieuws uit China. In China werd ineens bekend dat de ban toch niet uitgevoerd gaat worden. Een bijzondere nieuwtje vooral gezien in september nog bekend werd dat de ban definitief zou worden.

Toch zakt de koers vandaag weer een flink stuk terug. Dit is in principe normaal als een koers zoveel gestegen is als de Bitcoin. Een gezonde correctie zorgt ervoor dat de koers iets terugvalt. Het is zelfs normaal om bij een extreme stijging de koers tot wel 50% terug te laten vallen. Er kan dus nog veel meer in het vat zitten dan de correctie van een paar honderd dollar.

Nieuwe update in november maakt beleggers angstig

Een andere oorzaak waardoor de koers mogelijk iets terugloopt heeft te maken met de hard fork update. Zoals altijd ontstaat er wat angst rond een nieuwe Bitcoin update. De angst zorgde bijvoorbeeld voor diepe dalen in juli. Uiteindelijk kwam dit allemaal weer goed nadat er eigenlijk helemaal niets gebeurde voor de belegger. Het resultaat was dat de koers flink steeg door de opluchting van de belegger.

Mogelijk gaan we dit nieuwe verschijnsel opnieuw meemaken. De koers zal flink terugvallen doordat er mogelijk een update aankomt in november. Uiteindelijk zal de update net als in augustus meevallen. Het gevolg is dat er weer ruimte voor de koers is om verder te stijgen.

Ondanks dat het mogelijk allemaal meevalt zijn de beleggers angstig voor wat er gaat gebeuren. Dit is logisch want de Bitcoin is een munt op basis van vertrouwen. Als je de munt dan nog kan verkopen voor $ 6000, dan is dit een kans die de meeste beleggers niet willen laten liggen. Helemaal niet als de koers in aanloop na 1 november verder gaat dalen.

Gezonde correctie is maximaal 20%

Sinds het begin van 2017 is de munt met zo’n 500% in waarde gestegen. Een gezonde correctie valt onder een daling van 20% sinds de start van de koers. De koers kan dus nog heel wat dalen voordat er paniek mag uitbreken. Alles binnen de 20% wordt gezien als een gezonde correctie.

Toch kan de correctie nog flink aantikken helemaal als we kijken naar de prijsanalyses. Analyses tonen aan dat de koers een flinke terugslag kan krijgen. De koers kan dalen tot $ 5000 – $ 4800. Dit is een flinke daling vergeleken met het record van afgelopen zaterdag.

Toch tonen de eerste analyses ook al positief nieuws. De koers kan verder gaan dalen tot de 1 november bereikt is. Als de 1 november voorbij gaat zonder al te grote problemen kan de koers weer gaan stijgen. Dit is vergelijkbaar met wat we rond 1 augustus zagen gebeuren. Analisten denken dat de koers eerst terug gaat naar de $ 6000. Nadat er even rond de $ 6000 gehangen wordt stijgt de Bitcoin koers mogelijk later in die week naar $ 7000. Een mooie verwachting dus voor de Bitcoin koers. Het kan dus slim zijn om in te kopen als de munt rond de $ 4800 zit.

Mobiele versie afsluiten