Site pictogram 36.nl

Nieuwe hack bij Ethereum

Gisteren viel Ethereum opnieuw door de mand als het aankomt op veiligheid. De munt kreeg te maken met een nieuwe hack. Door de hack werd $ 150 miljoen dollar aan Ethereum munten bevroren. De munten werden bevroren om te voorkomen dat ze door de hack gestolen werden.

Het vrijgeven van de munten aan de rechtmatige eigenaar is alleen nu niet zo simpel meer. De munt moet een speciale nood update ondergaan om de munten weer terug te kunnen geven. De code moet hiervoor namelijk een stukje herschreven worden en dit kan alleen met een update. Alleen door de update uit te voeren kunnen de munten weer vrijgegeven worden.

Het enige nadeel aan deze update is dat deze niet alleen effect heeft op de $ 150 miljoen Ethereum munten. De update moet uitgevoerd worden bij alle munten. Hierdoor wordt niet alleen de code van de bevroren munten herschreven.

De beste oplossing wordt nog gezocht

De makers van Ethereum hebben vandaag laten weten dat ze nog werken aan een oplossing. Ze zijn bezig met verschillende voorstellen om dit probleem op te lossen. Door de community achter Ethereum te laten samenwerken hopen ze snel tot de juiste oplossing te komen.

Doordat de bevroren munten niet meer weggehaald kunnen worden is er geen haast met de security update. De munten lopen op dit moment geen risico meer. Nadat het nieuws van de hack gisteren naar buiten kwam viel de koers even terug. Toch staat de munt vandaag wel weer in de plus met een stijging van 1,73%. Waarschijnlijk is het nieuws positief opgepakt dat er snel gezocht wordt naar een oplossing voor de hack.

Mobiele versie afsluiten