Site pictogram 36.nl

Nieuwe rally na Amerikaanse Tax day?

Op 17 april is de officiële deadline voor Amerikanen om de belasting te betalen. In het verleden is al vaker gezien dat er hiervoor een paar Bitcoins verkocht worden om de belasting te betalen. Analisten denken dat de daling van de afgelopen weken hier mogelijk mee te maken had. Helemaal omdat er in 2017 natuurlijk een enorme winst behaalt is die in 2018 betaalt moet worden. Sommige analisten verwachten daarom mogelijk een nieuwe stijging na 17 april.

Op verschillende Amerikaanse forums brak eind 2017 al paniek uit. Amerikanen die niet wisten dat ze belasting moeste betalen besloten snel een paar munten te verkopen. Maar er was ook een grote groep die er later pas achter kwam blijkt uit verschillende posts op Amerikaanse forums. Deze besloten juist nu cryptomunten te verkopen om toch nog de Belastingdienst te kunnen betalen.

Gaat de markt echt stijgen na 17 april?

Toch zijn niet alle analisten enthousiast over een mogelijke stijging na 17 april. De mensen die nu hun Bitcoins verkocht hebben om de Belasting te betalen zullen niet ineens geld overhebben om nieuwe munten te kopen. Het is dus niet zo dat er ineens nieuw geld weer terug de kas instroomt van de Bitcoin.

Daarnaast zijn er analisten die aanwijzen dat er gewoon de afgelopen twee maanden weinig activiteit geweest is. Er zijn weinig beleggers geweest die de munt gekocht hebben, maar ook verkocht. Als er inderdaad veel beleggers hun munten verkopen om de belasting te betalen, dan moet dit te zien zijn. Maar er zijn analisten die zeggen dat er niet perse meer beleggers hun munten verkopen dan normaal.

Analisten adviseren beleggers dan ook niet om te speculeren dat de Bitcoin morgen ineens na 17 april omhoog schiet. Deze kans wordt zeer klein geacht. Toch zal de markt mogelijk wel verder gaan herstellen, maar dit heeft denken de meeste analisten niets met Tax day te maken.

Mobiele versie afsluiten