Site pictogram 36.nl

Nieuwe regels Zuid-Korea treffen cryptomarkt

Vandaag staat opnieuw de complete cryptomarkt top 10 in de min. Volgens de cijfers van de Coinmarketcap op dit moment van schrijven verliest de Bitcoin 8,13% met een waarde van $ 10.406. De munt stond vanmiddag zelfs even onder de $ 10.000. Ethereum verliest 6,37% en staat nog maar op $ 1109. Ripple verliest opnieuw zwaar en staat nog maar op $ 1,19 en verliest 11,09%.

De oorzaak van opnieuw een daling in de maand januari kan gezocht worden in Zuid-Korea. De cryptomarkt is natuurlijk sterk afhankelijk van de handel in Zuid-Korea. Vooral Ripple heeft een groot aandeel in dit land. Maar vanaf vandaag gaan er nieuwe strengere regels in voor beleggers in Zuid-Korea. Door deze nieuwe regelgeving hebben blijkbaar een hoop Koreanen besloten hun munten te verkopen.

Welke nieuwe regels zijn er in gegaan in Zuid-Korea?

Er zijn een aantal nieuwe regels in Zuid-Korea per vandaag van kracht geworden. Eén van de regels is dat Koreanen vanaf vandaag niet meer anoniem kunnen handelen in cryptomunten. Ze moeten hun e-wallet van Bitcoins, Ripple of Ethereum koppelen aan een Koreaans bankaccount.

Een andere regel die is ingesteld is dat buitenlandse beleggers niet meer zijn toegestaan op de Koreaanse handelsmarkt. Hierdoor kunnen buitenlanders ook niet meer profiteren van de hogere koers die gerekend wordt in Zuid-Korea. Deze regel werd een tijdje geleden al aangekondigd, maar is vandaag officieel van kracht geworden.

Na het bekendmaken dat de regels vandaag zijn ingegaan ging de koers van alle top 10 cryptomunten direct onderuit. Toch verwachten analisten dat het om een tijdelijke daling zal gaan. Uiteindelijk zullen de cryptomunten door deze nieuwe regels er juist sterker uit gaan komen. De munten gaan nu echt legaal worden en daardoor een nog grotere doelgroep bereiken in Zuid-Korea.

Op het lange termijn wordt er dan ook verwacht dat de munten weer in waarde gaan stijgen. Het enige nadeel is dat het de rally die dit weekend weer ingezet wordt verleden tijd is. De munten staan weer lager dan voor het weekend en dit is jammer voor de groei. Maar op het lange termijn moet het volgens de analisten juist goed gaan komen door deze nieuwe regels.

Mobiele versie afsluiten