Site pictogram 36.nl

Nieuwe verzamel apps voor Ethereum

Vorige week werd CryptoKitties gelanceerd. Het werd meteen een nieuwe rage onder beleggers in cryptomunten. Het verzamelen van cryptokatten leek voor veel beleggers een stuk leuker dan het handelen in Etheruem. Toch waren de meeste serieuze beleggers er zwaar op tegen. De app zou ervoor zorgen dat de server overbelast raakten en strookte niet bij de bedoelingen van Ethereum.

Toch was de app een regelrecht succes en wist het miljoenen euro’s aan extra geld voor Ethereum op te halen. Ondanks dat niet iedereen erachter staat lijkt er een rage geboren te zijn. Al snel verschenen er nieuwe apps waarin dingen verzameld kunnen worden die gekoppeld zijn aan cryptomunten. We zien bijvoorbeeld nu CryptoPuppies en CryptoPets als spin-off verschijnen.

Ondanks al het commentaar ziet de oprichter van de Litecoin er wel iets positiefs in. Het maakt geld overmaken naar iemand anders zonder derde partij mogelijk. Het laat ook nog eens zien dat het heel eenvoudig en leuk kan zijn. Helemaal voor mensen die totaal niets met cryptomunten hebben. Het is eigenlijk een klantvriendelijke app en daarom slaat het succes volgens hem aan. In de toekomst kunnen we mogelijk nog veel meer van dit soort apps verwachten.

Mogelijk komen er nieuwe unieke varianten

Het nadeel van Cryptokitties of Cryptopets is dat het om dieren gaat. Je kan één kat of hond kopen voor een vast bedrag. Zeldzame dieren kunnen zo $ 100.000 waard worden ondanks dat de basis slechts één Ethereum munt is. Het nadeel is je kan niet zeggen ik koop een halve kat en me beste vriend de andere helft. Terwijl dit bij cryptomunten normaal gesproken wel mogelijk is.

Er zijn dus nog genoeg ontwikkelingen mogelijk met verzamel apps waarbij je misschien wel de helft kan betalen voor een item. Er wordt op dit moment al gewerkt aan dit soort apps. Alleen CryptoKitties was helaas voor de andere apps eerder. Maar dit betekent niet dat we nog meer van dit soort apps kunnen verwachten. Mogelijk gaan deze opnieuw geld opbrengen voor Ethereum.

Mobiele versie afsluiten