Site pictogram 36.nl

Nieuwsbericht verbod cryptomunten India blijkt nep

Vandaag werd wereldwijd massaal het nieuwsbericht opgepikt door grote nieuwszenders dat India cryptomunten gaat verbieden. Dit was voor de koers een enorme klap. De koers is al niet stabiel en zo’n nieuwsbericht kunnen ze er eigenlijk niet bijhebben. Iets later kwam vervolgens ineens het nieuwsbericht naar buiten dat het verbod nep nieuws is. Alleen de grote nieuwsmedia besluiten niet om het bericht aan te passen.

Gisteren werd het budget van de regering in India besproken door de minister van financiën van India Arun Jaitley. Hierbij liet de minister ook wat dingen vallen over cryptomunten en het gebruik van de munten in India. Hij liet namens de regering weten dat Bitcoins geen legaal betaalmiddel zijn in India. Daarnaast liet hij vallen dat India er alles aan zou doen om op te treden tegen de cryptomunten en het publieke gebruik ervan. Dit werd meteen opgepikt als een verbod op cryptomunten in India in 2018.

Kranten in India namen het stuk direct over met grote koppen dat het land zojuist de toekomst van cryptomunten had vermoord. Daarna werd het bericht ook opgepikt door de wereldwijde media en was het hek van de dam. De cryptomunten schreven opnieuw rode cijfers. Alleen of dit het gevolg was van het nieuws uit India is de vraag. De munten gingen gisteren namelijk ook al niet lekker.

Minister krabbelt terug dat er geen spraken is van een verbod

Vandaag was er een interview op de televisie na aanleiding van de uitspraken. Er werd direct gevraagd of er inderdaad een verbod ging komen. De minister laat weten dat er geen spraken is van een verbod. Ze willen alleen het advies geven om voorlopig geen cryptomunten te kopen tot de munten legaal zijn.

India wil als land kijken wat ze kunnen doen qua wetgeving om de munt te reguleren net als andere landen. De overheid wil alleen dat het gebruik van cryptomunten beter geregistreerd wordt. Verschillende handelssites hebben ook al laten weten dat er dus geen reden is voor paniek. Het ziet er niet naar uit dat de munten binnenkort niet meer te koop gaan zijn in India.

Verschillende websites uit India zijn juist enthousiast over het nieuws. Het ziet er naar uit dat de regering van India de munt eindelijk gaat erkennen. Dit is eigenlijk een mijlpaal voor cryptomunten. Uiteindelijk zal het nieuws juist goed gaan uitpakken is de verwachting. Tot nu toe is er vooral nog geen spraken van paniek want India gaat de munten niet verbannen.

Mobiele versie afsluiten