Site pictogram 36.nl

Onrust in Spanje zorgt mogelijk voor koersstijging Bitcoin

De afgelopen dagen is er veel nieuws geweest over de onrust in Catalonië. Het referendum is een slecht teken voor de EU en Spanje. Als er onrust in de wereld is dan zoeken beleggers naar een veilig alternatief. Vroeger was dit altijd goud. Bij onrust in de aandelenmarkt en de wereld gingen de aandelen in goud flink omhoog. Dit keer zijn er alternatieven voor goud en dat is de Bitcoin. De munt wordt niet voor niets ook wel het digitale goud genoemd.

Het afgelopen weekend was er flink wat nieuws over de onrust in Spanje en dit zorgden voor een direct effect in de Bitcoin koers. De koers steeg zelfs even richting de $ 4500, maar vandaag nam de stijging alweer even af. Beleggers moeten dus nog even geduld hebben voor er een nieuw record gevestigd wordt.

Het is nog onduidelijk wat er nu gaat gebeuren met de situatie in Spanje. Beleggers zien dit als een mogelijk keerpunt waardoor de euro weer een klap kan krijgen. Om de aandelenmarkt voor te zijn besloten er zondag een stuk meer beleggers dan normaal in het weekend nieuwe Bitcoins te kopen. In de hoop dat een mogelijke crisis in Spanje ervoor zou zorgen dat de koers verder gaat stijgen.

Beleggen in Bitcoin is beleggen in het nieuwe goud

In het verleden hebben we al vaker gezien dat negatief nieuws ervoor zorgt dat de koers van bijvoorbeeld een Bitcoin verder stijgt. Beleggen in de cryptomunt wordt dan ook een belegging in het nieuwe goud genoemd. De komende dagen kan de onrust nog verder gaan aanhouden. Dit kan betekenen dat de koers van de Bitcoin vanwege dit nieuws nog verder gaat stijgen.

Mobiele versie afsluiten