Site pictogram 36.nl

Opleving van Ethereum was tijdelijk

Gisteren dook de Ethereum koers ineens boven de $ 325. Dit was opvallend helemaal nadat er een hack bekend was rondom de munt. De munt verloor honderden miljoenen aan geld en moest munten bevriezen. Ondanks dat Ethereum het al weken moeilijk heeft steeg de koers ineens boven de psychologische barrière van $ 309.

De stijging was helaas van korte duur want vandaag dook de Ethereum weer terug op het oude niveau van $ 309. Het lijkt erop dat deze koers een echte plaaggeest is voor de cryptomunt. Analyses lieten zien dat de munt vandaag niet onder de $ 312 mag duiken. Als dit wel gebeurd zitten we opnieuw in een neerwaartse spiraal met Ethereum.

De daling kan te maken hebben met het feit dat de complete cryptomarket van slag is. Op dit moment van schrijven is er maar één munt die het goed doet en dat is Bitcoin Cash. Alle andere cryptomunten boeken zware verliezen.

Wat zijn de verwachtingen?

Helaas kunnen we weinig positiefs melden over de Etheruem koers. Net als de afgelopen weken lijkt het erop dat de munt weer heen en weer gaat schommelen. Het nieuws over de beveiligingslek waar honderden miljoenen uit gestolen zijn zal ook niet meehelpen. Daar komt bij dat de hele markt rake klappen krijgt nu de Bitcoin koers daalt.

De verwachting is dat we een verdere daling kunnen krijgen in de Bitcoin koers. Mogelijk dat een aantal beleggers eruit gestapt zijn toen de munt eindelijk op $ 325 stond. Ze hadden geen zin om opnieuw te wachten tot de munt weer eens de $ 309 voorbij ging.

Mobiele versie afsluiten