Site pictogram 36.nl

Opnieuw nieuw record voor Bitcoin koers

Nog geen 24 uur na het verbreken van het vorige Bitcoin record staat er een nieuw record in de boeken. De Bitcoin wist gisteren voor het eerst in de historie tot boven de $ 5000 uit te stijgen. Vandaag staat de cryptomunt er nog beter voor. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 5600. Maar dit was eigenlijk niet het hoogste record vandaag. Heel even stond de koers vandaag namelijk op $ 5800.

Afgelopen nacht stond de koers namelijk op $ 5856. Maar zoals we wel vaker zien bij een hoge Bitcoin koers kunnen we vlak erna een correctie verwachten. Een paar uur later was de munt alweer gezakt naar $ 5700 en op dit moment van schrijven zelfs naar $ 5600. Het zou goed kunnen dat beleggers erachter kwamen dat de Bitcoin een nieuw record had en besloten hun munt te verkopen. Ze profiteren zo van een mooie winst in misschien wel een maand tijd.

Beleggers die hun munt half september gekocht hebben voor $ 2900 hebben een prachtige winst geboekt toen de munt op $ 5800 stond. Niet alleen beleggers in de Bitcoin wisten een mooie winst te maken, maar ook Ethereum beleggers. De munt kreeg harde klappen geïncasseerd en stond op $ 190. Vandaag profiteert de koers mee en staat deze op $ 344. De kans is groot dat ze weer een poging doen om de $ 400 te halen.

Bitcoin staat nog steeds in de plus

Ondanks dat de Bitcoin een paar honderd euro moest inleveren hebben ze nog steeds een record te pakken. De munt staat nog steeds boven de $ 5500. Nog een voordeel is dat ze voor vandaag nog steeds 2% in de plus staan met een stand van $ 5600. Uiteraard is het afwachten of dit vandaag zo blijft. Kan de Bitcoin koers nog verder stijgen? Of gaat de koers nog wat verliezen?

Bij een hoge prijsstijging krijg je altijd te maken met een koersdaling. Er zijn altijd beleggers die willen profiteren van een hogere koers. Ze proberen hun munten snel van de hand te doen en wachten op een nieuwe dip. Bij een nieuwe dip kopen ze nieuwe munten en proberen ze het opnieuw. Dit spelletje spelen verschillende professionele Bitcoin beleggers. Je hoeft dus niet direct bang te worden van een koers dip. Vooral niet als de munt zoveel gestegen is.

Meer groei dan gedacht

Een paar weken terug was er nog twijfel of de Bitcoin koers wel boven de $ 5000 uit kon komen. De munt kampt met capaciteitsproblemen. Deze waren in augustus door een nieuwe update en splitsing even opgelost. Maar door de enorme koersstijging waren er genoeg beleggers die besloten in te stappen. Al snel was de capaciteit opnieuw een probleem. Analisten dachten dat de koers niet boven de $ 5000 kon uitstijgen door de capaciteitsproblemen. Toch blijk niets minder waar en staat de koers nu toch echt boven de $ 5000.

Het is afwachten wat er de komende uren gaat gebeuren. Gaat de Bitcoin koers verder doorpakken of blijft het hierbij? Analisten verwachten op de lange termijn een stijging. Het zou dus goed kunnen dat we in het weekend opnieuw een record gaan verbreken. Het is de vraag voor hoelang want er zullen altijd beleggers uitstappen als de prijs hard genoeg stijgt.

Mobiele versie afsluiten