Site pictogram 36.nl

Oudste Bitcoin Exchange site ter wereld komt met nieuw platform

Het Chinese bedrijf BTCC heeft vandaag aangekondigd dat ze met een nieuw platform gaan komen. De release voor het platform staat gepland voor juni dit jaar. Het nieuwe platform wordt een upgrade van de huidige volgens hun verouderde platform van BTCC. Met het vernieuwde platform krijgen beleggers ook toegang tot nog meer cryptomunten dan alleen de Bitcoin. Straks kan er gehandeld worden in Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

BTCC is gevestigd in Hong Kong en verwacht volgende maand al dat het nieuwe platform live moet staan. Vanaf het nieuwe platform moet er meer liquiditeit komen voor het bedrijf en moet het mogelijk worden om kleinere aankopen te doen. Als beleggers geld op hun account storten moet dit ook sneller verwerkt worden door het nieuwe platform net als het uitkeren van geld. De upgrade van het platform zal niet alleen in China uitkomen, maar wereldwijd toegankelijk worden.

Mogelijk is de lancering van de vernieuwde platform met Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin slechts het begin. Het platform zal gaan kijken naar welke cryptomunten hun beleggers nog meer behoefte hebben. Als er meer behoefte in een bepaalde munt is dan zal deze toegevoegd worden. De eerste drie maanden dat het nieuwe platform live is zullen er ook geen transactiekosten gerekend worden.

Sneller beleggen in cryptomunten

Het vernieuwde platform van BTCC zou het in China mogelijk moeten komen om sneller te handelen. Daarnaast kunnen munten nu ook beveiligd offline bewaard worden, waardoor ze lastiger te hacken zullen zijn. Het is opvallend dat dit nieuws bekend wordt gemaakt. De Japanse Coincheck werd namelijk een paar maanden terug gehackt doordat de wallets niet offline stonden. BTCC geeft aan dat ze de veiligheid van hun klanten serieus nemen en hier trots op zijn.

BTCC had vroeger de naam BTC China en was de eerste cryptoexchange site ter wereld. De website ging in 2011 officieel online in China. Vorig jaar werd de site door de Chinese overheid gesloten vanwege een verbod op de handel in cryptomunten. Op 30 september 2017 werden de deuren officieel gesloten, maar nu gaat het bedrijf weer open.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf hard gewerkt om de benodigde vergunningen te krijgen om weer open te gaan laat CEO Bobby Lee weten. Door de focus wat meer te leggen op de internationale markt hopen ze nog sneller te groeien. Het hoofdkantoor is ook niet meer langer in alleen Hong Kong gevestigd, maar ook in Londen.

Mobiele versie afsluiten