Site pictogram 36.nl

Peter Thiel’s beleggingsfonds gaat mogelijk binnenkort investeren in cryptomunten

De Wall Street Journal heeft vandaag een artikel in de krant staan dat Peter Thiel’s beleggingsfonds van plan is binnenkort in cryptomunten te investeren. Peter Thiel kwam aan z’n vermogen door beleggingen in Silicon Valley. Hij stond o.a. aan de wieg van start-up Tagomi. Inmiddels heeft hij z’n eigen beleggingsfonds om te investeren met extra financiële middelen.

Peter Thiels beleggingsfonds wordt ook wel de Founders Fund genoemd. Hij belegt o.a. het geld van rijken individuelen die graag veel rendement willen maken op hun vermogen. Dankzij de Founders Fund wist Tagomi bijvoorbeeld ruim 15,5 miljoen op te halen. Het is niet bekend gemaakt hoeveel geld er uit het investeringsfonds kwam, maar mogelijk ging het om een groot deel van het vermogen.

Mogelijk grote som geld naar Bitcoin

De Founders Fund zou in totaal ruim $ 3 miljard aan vermogen in beheer hebben. Een flinke som geld willen ze nu mogelijk gaan investeren in andere cryptomunten. Ze zijn aan het kijken naar de mogelijkheid om een grote hoeveelheid cryptomunten in één keer te kopen.

Met zo’n grote aankoop zou de prijs meteen flink kunnen stijgen, waardoor investeerders meteen rendement boeken. Na verluid zou het investeringsfonds op dit moment al voor miljoenen dollars aan Bitcoins in kas hebben. Mogelijk gaan ze dit verder uitbreiden met extra vermogen in cryptomunten.

In het verleden heeft Peter Thiel al vaker positieve uitspraken over de Bitcoin gedaan. Hij verwacht alleen wel dat er alleen op het lange termijn een leuke winst geboekt kan worden. Peter Thiel verwacht namelijk niet dat de munt op het korte termijn flink wat geld gaat opleveren.

Via hedgefunds zou Peter Thiel zelf ook al in Bitcoin geïnvesteerd hebben. Mocht er dus geld naar cryptomunten gaan dan ligt de Bitcoin het meest voor de hand. Maar het zou ook zomaar kunnen dat er voor een hele nieuwe munt gekozen wordt. Juist om te laten zien dat ze veel vertrouwen hebben in blockchain technologie. Uiteindelijk zal de tijd het leren waar ze voor gaan kiezen.

Mobiele versie afsluiten