Site pictogram 36.nl

Politie inval bij Zuid-Koreaanse UPbit

Vandaag werd bekend gemaakt dat de politie een inval heeft gedaan bij de Zuid-Koreaanse exchange site UPbit. Dit is de grootste exchange site van Zuid-Korea. De inval werd gedaan door de lokale politie en tien rechercheurs. De inval vond plaats in hun hoofdkantoor in Seoul. De Koreaanse regering zou UPbit ervan verdenken fraude gepleegd te hebben.

De inval vond officieel plaats op 10 mei en er zijn gegevens uit het kantoor meegenomen door de recherche. De recherche zou onderzoek doen naar beschuldigingen vanuit een anonieme bron. Deze zou gemeld hebben dat geld van klanten illegaal overgeheveld worden naar exclusieve accounts.

Verschillende crypto-experts uit Zuid-Korea hebben laten weten dat ze niet verwachten dat er iets uit het onderzoek gaat komen. UPBit draait hartstikke goed en is één van de populairste websites voor Zuid-Korea. Ze weten dat als dit zou uitkomen het bedrijf enorm veel schade zou lopen. Dit risico zou UPBit nooit willen lopen. Voor het geld hoeven ze het ook niet te doen. In 2017 heeft het bedrijf namelijk nog een netto winst geboekt van honderden miljoenen dollars.

Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang. Het zal wachten zijn tot de politie met een officieel rapport gaat komen met de uitslag. In het verleden gebeurde dit ook met Coinnest. Als de recherche officiële bewijzen gevonden heeft kan de website per direct gesloten worden. Voor het onderzoek zijn o.a. harde schrijven en accountantsrapporten meegenomen. Het onderzoeken van al deze gegevens zal de komende dagen wel in beslag nemen. Tot er nog geen uitsluitsel is van het onderzoek zal de website operationeel blijven.

Paniek onder beleggers via UPBit

Ondertussen is er veel onrust uitgebroken onder beleggers via UPBit. Ze zijn bang dat ze nooit meer bij hun geld kunnen komen als de site inderdaad gesloten wordt. Veel beleggers hebben de geschiedenis van Coinnest nog in hun hoofd zitten. Hierbij werd de site ook gesloten en duurde het maanden voor deze weer geopend werd.

Verschillende beleggers hebben daarom besloten al hun cryptomunten te verkopen. Ze nemen tijdelijk hun vermogen uit de cryptomunten om te voorkomen dat ze straks hun geld kwijt raken. Hierdoor zien we vooral bij Ethereum en Ripple grote verliezen. Zuid-Koreanen zijn namelijk dol op deze goedkopere munten. Mogelijk gaat dit wel weer goedkomen als ze hun geld bij een andere crypto-exchange site gestald hebben. We kunnen dan weer een re-bounce verwachten als ze hun geld weer stallen. De verwachting is niet dat deze beleggers definitief vertrekken.

Mobiele versie afsluiten