Site pictogram 36.nl

Potentie Ripple neemt toe

De afgelopen twee maanden is de prijs van de Ripple ontzettend tegengevallen. Veel beleggers zijn eruit gestapt omdat ze bang zijn dat het niet meer goed gaat komen. De cryptomunt stond er aan het begin van het jaar nog uitstekend voor. Binnen een maand tijd steeg de munt van $ 0,30 richting de $ 3. Beleggers die toen zijn ingestapt moeten het nu doen met een fors verlies.

Vandaag volgde de Ripple opnieuw de koers van de Bitcoin en dook de munt in het rood. Met een verlies van ruim 5% blijft de munt nog net boven de $ 0,81 staan. Verschillende analisten raden al af om nog te investeren in de munt. Toch is de potentie in de Ripple de afgelopen maanden juist toegenomen. Misschien is het dan toch slim om juist wel van de lage koers te profiteren?

Steeds meer bedrijven werken samen met de Ripple

Als we heel eerlijk tegen cryptomunten aankijken, dan is de Bitcoin eigenlijk niets. De munt is waard wat anderen vinden wat het waard is. Ripple is één van de weinige cryptomunten waar echt een goed business plan achter zit. Dit vinden meer bedrijven want steeds meer grote banken gaan met de Ripple samenwerken.

Op dit moment werken bijvoorbeeld al meer dan 60 Japanse banken met de technologie van de Ripple. Gisteren kondigde het bedrijf aan dat ze in samenwerking met de banken een nieuwe dienst gaan aanbieden: MoneyTap. Met MoneyTap kunnen Japanse klanten via de bank 7 dagen per week direct geld overmaken naar een andere bankrekening. De app die dit mogelijk maakt wordt aankomende herfst gelanceerd.

Ripple blijft aantonen dat de munt zakelijk gezien veel potentie heeft. Alleen qua koers laat de munt het helaas nog niet echt zien. Veel beleggers noemen het dan ook meer de cryptomunt van de bankiers. Toch zou de Ripple in theorie meer kans van slagen moeten hebben dan Ethereum of de Bitcoin. Vooral omdat de cryptomunt echt een brug kan slaan tussen gewone transacties en cryptomunten.

Volgens een aantal kenners is het een kwestie van tijd voordat de Ripple munt ook de successen gaat voelen. Tot die tijd moeten we het helaas nog wel even doen met de slechte koers die we al een paar maanden zien.

Mobiele versie afsluiten