Site pictogram 36.nl

Premier van financiën in Zuid-Korea bevestigd dat er geen ban komt

Vandaag heeft minister van financiën in Zuid-Korea Kim Dong-yeon opnieuw bevestigd dat er geen ban komt op cryptomunten. Dit laat de minister weten in een nieuw artikel geschreven in Reuters vandaag.

Deze week werd wel bekend dat er nieuwe strengere regels kwamen voor cryptomunten in Zuid-Korea. Kim bevestigd hiermee het nieuws dat de laatste weken al een paar keer werd uitgesproken door de regering. Alleen lange tijd was er onzekerheid omdat er telkens weer nieuwe geruchten opkwamen van een mogelijke ban.

Kim Dong-yeon laat weten dat Zuid-Korea absoluut de intentie niet heeft om cryptomunten te verbieden. Daarnaast hebben ze ook niet de intentie om de cryptomarkt de kop in te drukken. Dit werd door veel beleggers gesuggereerd nu het land opnieuw met strengere regels kwam. Door de nieuwe regels is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om anoniem cryptomunten te kopen in Zuid-Korea.

Minister van financiën zorgden juist voor onzekerheid

Begin deze maand was het juist de minister van financiën die voor onzekerheid zorgde. Tijdens een pers conferentie liet hij weten dat er mogelijk een ban ging komen. Al snel kwamen er nieuwsberichten naar buiten die dit tegenspraken en dat het wettelijk niet eens mogelijk was. Toch was het voldoende om alle cryptomunten in de uitverkoop te laten gaan.

Er kwam zelfs een petitie namens 200.000 Koreanen naar buiten waarin bekend gemaakt werd dat de beleggers protesteerde tegen een mogelijke ban. Toch lijken nieuwe regels wel steeds meer een prioriteit voor diverse landen te worden. Het staat veel landen tegen dat het illegaal is om te beleggen in cryptomunten. Vooral omdat het een markt is waar miljarden in omgaan.

Mobiele versie afsluiten