Site pictogram 36.nl

Regering van Amerika gaat Blockchain technologie gebruiken

Het lijkt erop dat de Amerikaanse regering stappen wil gaan zetten om de Blockchains legaal te maken in hun land. Op dit moment wordt de technologie gedoogd en worden er geen stappen ondernomen tegen beleggers in cryptomunten. Maar een nieuw wetvoorstel zet de eerste stap om straks de blockchains legaal te maken.

In het nieuwe wetsvoorstel staat opgeschreven dat de regering van Amerika zich moet gaan moderniseren door gebruik te maken van nieuwe technologieën. Volgens het nieuwe voorstel kunnen er kosten bespaart worden door cryptotechnologie toe te passen in de ICT systemen van de regering. Het is een nieuw voorbeeld dat de US bezig is om de cryptotechnologie en Blockchain technologie te omarmen.

Blockchain technologie krijgt straks een plek binnen de Amerikaanse regering

Met het nieuwe wetsvoorstel krijgt straks Blockchain technologie een nieuw plekje binnen de Amerikaanse regering. Het is alleen nog niet duidelijk met welke partij ze straks in zee gaan om data te verwerken in Blockchains. De regering hoopt er alleen wel een hoop geld mee te besparen en de regering sneller en toegankelijker te maken.

Het nieuwe wetsvoorstel is in november officieel goedgekeurd door het senaat. Het enige wat er nu nog hoeft te gebeuren is een goedkeuring van de Amerikaanse president. Het Witte Huis verwacht dat dit een formaliteit is die binnenkort wordt afgerond. Vooral omdat Donald Trump een groot voorstander is van kosten besparen binnen het Witte Huis. Met de Blockchain technologie zou de overheid processen eenvoudiger kunnen maken en kosten besparen.

Mobiele versie afsluiten