Site pictogram 36.nl

Regionale vliegmaatschappij accepteert Bitcoins en Ethereum

Surf Air is een regionale vliegmaatschappij en heeft officieel een all-yoy-can-fly concept. Met dit concept is het mogelijk om voor een vast bedrag een abonnement af te sluiten. Voor dit bedrag kan je gebruik maken van een privé vliegtuig voor chartervluchten. De kosten voor het abonnement kunnen betaald worden met Bitcoin of Ethereum munten.

Via een speciale app van Surf Air kunnen klanten hun stoel betalen of reserveren. Ze kunnen direct de Bitcoins of Ethereum munten over laten schrijven naar het account van Surf Air. Volgens de eigenaar van de vliegmaatschappij past het accepteren van cryptomunten in hun visie op de wereld. De wereld is constant aan het veranderen en ze willen als maatschappij hier graag onderdeel van zijn. Wereldwijd kunnen er al aankopen gedaan worden met cryptomunten, waarom dan niet gebruik maken van de technologie voor het kopen van vliegtickets?

Abonnement afsluiten met Bitcoins of Ethereum

Met Bitcoins of Ethereum munten kunnen klanten via de speciale app zelfs een abonnement afsluiten. Dit is een onbeperkt vliegen abonnement. Voor een vast bedrag kunnen ze zo vaak als ze willen gebruik maken van het vliegtuig. Voordat je hieraan mag deelnemen moet je wel officieel gescreend worden. Hierdoor hoeven de klanten ook niet meer te wachten op de beveiliging op het vliegveld.

Surf Air is niet het enige bedrijf uit de vliegtuigenbranche die gebruik maakt van Bitcoins en Ethereum als betaalmethode. Vooral de kleine bedrijven hebben een positieve benadering richting de munt. Ze adopteren de munt als betaalmiddel voor hun diensten. De afgelopen jaren zijn al een aantal vliegmaatschappijen overgestapt op het accepteren van cryptomunten als betaalmethode.

Vliegtuigmaatschappijen zijn ook al bezig om de technologie achter de cryptomunten toe te passen in hun diensten. Ze willen bijvoorbeeld Blockchain technologie gaan gebruiken voor hun vliegtickets of het bijhouden van het onderhoud van vliegtuigen. Het accepteren van de munten als betaalmethode is dus pas de eerste stap voor vliegtuigmaatschappijen.

Mobiele versie afsluiten