Site pictogram 36.nl

Rijk worden met Ripple? Vraag het Chris Larsen

Rijk worden met Ripple, dat kan. De man die het inmiddels bewees is de oprichter achter de Ripple startup, Chris Larsen. De man bezit 15.6 miljard XRP, de Ripple coin.

Als de munt ooit de 7 dollar nadert, is hij in één klap de concurrentie (met namen als Mark Zuckerberg, Bill Gates, Warren Buffet en Jeff Bezos van Amazon) voorbij. Het zou hem de eerste mens op aarde met 100 miljard dollar maken. Dus rijk worden met Ripple, het lijkt te kunnen.

Maar rijk worden met Ripple is niet gegarandeerd

Er zit natuurlijk wel een adder onder het gras, want de Ripple is momenteel uitermate volatiel. Na een zeer sterke opkomst in december waarbij de munt begin 2018 zelfs de 3 dollargrens voorbijschoot, is er daarna behoorlijk wat van de waarde afgegaan. Dat had bijvoorbeeld te maken met het niet verhandelbaar worden van de Ripple op Coinbase. Maar ook met wat negatieve verhalen in de media over Ripple.

Met de enorme schommelingen van de Ripple schommelt ook het enorme vermogen van Larsen. Mocht je zelf daarom Ripple’s hebben, is het goed om in de gaten te houden wat Larsen ermee doet. Ook het bedrijf Ripple beheert een groot deel van de voorraad dus ook die handelsactiviteiten zijn van belang voor jouw Ripple plannen. Zolang het vermogen van Larsen in Ripple’s blijft zitten, heeft hij er kennelijk vertrouwen in dat die hun waarde ook op langere termijn zullen behouden.

Kritiek op Ripple in de media

Er is in de media wat kritiek te horen op de Ripple. Die heeft met name betrekking op het feit dat Ripple geheel anders werkt dan Bitcoin en niet gedecentraliseerd is. Dat klopt, het is een soort interbancaire munt die alleen gebruikt kan worden voor transacties tussen financiële instellingen. Zo kondigde money transfer service MoneyGram recent een pilot aan om de internationale overboekingen via XRP’s te realiseren. Vraag van de criticasters is of de waarde van de technologie per se betekent dat ook de XRP als munt waarde heeft. Of dat banken de technologie juist kunnen gaan inzetten zonder de XRP, wat de munt minder waardevol zou maken.

Dat de munt geen directe waarde voor betalingen tussen personen heeft, is volgens mij geen probleem. Je investeert ook niet in goud om er zelf ringen van te laten smelten. Maar de koppeling tussen de waarde van de XRP en het gebruik van Ripple voor betalingsverkeer is wel belangrijk om te monitoren. En ook is het raadzaam om in de gaten houden wat Chris Larsen met zijn Ripple’s doet. Want als iemand weet hoe rijk worden met Ripple werkt, is hij het.

Mobiele versie afsluiten